< Terug naar vorige pagina

Project

Strategieën voor het beheersen van pathogenen en gebruik van indicatorkiemen in de vleesketen. (SAFEMEAT)

Het algemene doel van het project is om slachthuizen en uitsnijderijen strategieën aan te reiken voor het beheersen van de voor hun prioritaire pathogenen : Salmonella in pluimvee- en varkensvlees, Listeria monocytogenes in rund- en varkensvlees. Hiervoor is in eerste instantie een beter inzicht vereist in de kritische punten, contaminatiebronnen en -routes en persistentie van deze pathogenen in productie-omgevingen. Dit wordt verkregen door grondige staalnames bij bedrijven in combinatie met genetische typering. Voor Listeria monocytogenes dient daarenboven de mogelijke uitgroei in de keten van slachthuis tot uitsnijderij onderzocht te worden om het risico gerelateerd aan de bewaar-, tijd- en temperatuurcondities in de versvleesketen correct te kunnen inschatten.

Datum:1 jan 2017 →  30 jun 2020
Trefwoorden:SAFEMEAT
Disciplines:Microbiologie