< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoek uitgevoerd in de context van een internationaal consortium over de effecten van een langdurig verblijf in een kleine ruimte van een kleine bemanning op veranderingen in stemming en affect en het verban met fluctuaties in hartslagparameters.

Binnen het MARS500 programma (http://www.esa.int/SPECIALS/Mars500/) van de European Space Agency, wordt onderzoek uitgevoerd in de context van een internationaal consortium over de effecten van een langdurig verblijf in een kleine ruimte van een kleine bemanning op veranderingen in stemming en affect en het verban met fluctuaties in hartslagparameters. Er wordt gebruik gemaakt van vragenlijstgegevens, 24-uur Holtergegevens, parameters van hartslag- en bloeddrukvariabiliteit, methoden van telegeneeskunde/cardiologie, en neurohormonale gegevens. De focus van het huidige onderzoeksproject betreft de relatie tussen veranderingen in stemming/affect en psychofysiologisch en cardiaal functioneren. het onderzoek wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen het Laboratorium voor Experimentele Cardiologie, de Onderzoeksgroep voor Kwantitatieve Psychologie en Individuele Verschillen en de Onderzoeksgroep voor Gezondheidspsychologie.
Datum:1 sep 2009 →  31 dec 2012
Trefwoorden:Mood/Affect Changes, Confined population, Cardiac functioning
Disciplines:Psychiatrie en psychotherapie, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Klinische en counseling psychologie, Andere psychologie en cognitieve wetenschappen, Cardiale en vasculaire geneeskunde