< Terug naar vorige pagina

Project

Steunpunt Duurzaam Materialenbeheer in een circulaire economie (SuMMa+)

Het Steunpunt Circulaire Economie is van start gegaan in januari 2017 en zal gedurende vijf jaar in het thema circulaire economie beleidsrelevant onderzoek verrichten, gefinancierd vanuit de departementen EWI en Omgeving. De producten die het steunpunt wil afleveren zijn een index om de voortgang naar een circulaire economie te monitoren, beleidsadviezen over het stimuleren ervan en inschattingen hoe nieuwe maatschappelijke trends erop kunnen uitwerken.

Het Steunpunt bestaat uit acht interdisciplinaire en complementaire onderzoekslijnen en is een samenwerkingsverband van KU Leuven, UAntwerpen, UGent en VITO. Ruimer bekeken wil het Steunpunt een centrale spil zijn in het beleidsonderzoek in Vlaanderen rond circulaire economie, met inkadering binnen internationale initiatieven. Daarmee beoogt het Steunpunt een impact te hebben op het beleid en bijkomende competenties uit te bouwen.

 

Datum:1 jan 2017 →  31 dec 2021
Trefwoorden:Duurzaam Materialenbeheer, circulaire economie, thema_klimaatendo
Disciplines:Keramische en glasmaterialen, Materialenwetenschappen en -techniek, Halfgeleidermaterialen, Andere materiaaltechnologie