< Terug naar vorige pagina

Project

Optimaal experimentontwerp voor model discriminatie tussen microbiële kinetische modellen in in functie van het suboptimale temperatuurgebied

Op het gebied van predictieve microbiologie, spelen wiskundige modellen voor het voospellen van microbiële groei, overleving en inactivering een belangrijke rol. Microbiële dynamica wordt op vergelijkbare wijze beschreven door verschillende modellen. Het model dat het systeem het beste beschrijft is echter gewenst. In deze zin is optimaal experimentontwerp voor model discriminatie een efficiënt werktuig in vergelijking met andere modellen. 

Dit proefschrift legt zich toe op het gebruik van optimaal experimentontwerp voor model discriminatie tussen microbiële kinetische modellen, met bijzondere nadruk op secundaire modellen die microbiële kinetica beschrijven in het suboptimale temperatuurgebied.

Enerzijds worden verschillende modellen tegenover elkaar afgewogen en getest betreffende hun toepasselijkheid op het huidige toepassingsdomein, nl. secundaire modellen die microbiële kinetica in het suboptimale temperatuurgebied beschrijven.  Blijkbaar reageert de methode die wordt voorgesteld door Schwaab et al. (2008) en Donckels et al. (2009) beter in de realiteit. Anderzijds is een grondige studie uitgevoerd om de mogelijkheden van deze specifiek geselecteerde methode te bepalen en om een indicatie te bekomen van de verwachte experimentele last, wanneer dit wordt toegepast op de discriminatie van de betreffende modellen. Rekening houdend met de bovenstaande aspecten, behelst de laatste stap de vlotte en efficiënte overgang van de in silico omgeving naar de in vivo omgeving. 

Datum:8 sep 2009 →  9 dec 2016
Trefwoorden:optimization, experiment design, predictive microbiology
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Katalytische reactietechnieken, Chemisch productontwerp en formulering, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Process engineering, Scheidings- en membraantechnologie, Transportfenomenen, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen
Project type:PhD project