< Terug naar vorige pagina

Project

De microstructurele organisatie van plantengebaseerde levensmiddelendispersies, beïnvloed door ultra hogedruk homogenisatie.

Het doel van dit onderzoeksproject is om fundamenteel inzicht te verkrijgen in de microstructurele organisatie van plantengebaseerde levensmiddelendispersies, beïnvloed door ultra hogedruk homogenisatie. Ultra hogedruk homogenisatie kan gebruikt worden bij de procesvoering van levensmiddelen om celstructuren en celwandmateriaal te desintegreren alsook om olie in vetarme producten in te sluiten. In een eerste stap zullen een aantal complementaire, geavanceerde microscopische technieken geïmplementeerd worden voor de microstructurele analyse van de gecreëerde fruit-en groente-gebaseerde dispersies. Ten tweede zal de proces-structuur relatie van deze systemen onderzocht worden en in een laatste stap zal gestreefd worden naar diepgaand inzicht in de structuur-functie relatie van deze dispersies, meer bepaald zal de invloed van microstructuur op de biotoegankelijkheid van micronutriënten onderzocht worden.
Datum:1 okt 2012 →  31 jul 2015
Trefwoorden:High pressure, Fruit and vegetables, Dispersions, Microstructure, Homogenisation
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie