< Terug naar vorige pagina

Project

AIR QUALITY: Integratie van de bestaande aanpakken voor een (bio)monitoring met betrekking tot de kwaliteit van binnen- en buitenlucht.

Blootstelling aan luchtvervuiling (zowel buiten als binnen), heeft nadelige effecten op gezondheid. Om geschikte strategieën te ontwikkelen om de maatschappelijke gezondheidseffecten van de luchtkwaliteit binnens- en buitenshuis te beheren, moeten beide aspecten via een geïntegreerde aanpak worden behandeld. Daarvoor moeten protocols, verzamelde resultaten en verwerking van data op een gepaste manier worden uitgevoerd en beheerd worden met geharmoniseerde methodologieën om de vergelijkbaarheid te verzekeren en om integratie mogelijk te maken. Deze doelstelling zal bereikt worden door een actieve, interdisciplinaire dialoog waarbij bestaande methoden, data, informatie en (bio) surveillance programma's worden geïdentificeerd in relatie tot binnenlucht, buitenlucht, gezondheidseffecten (vooral cardiorespiratoire ziekte), humane biomonitoring en tijd/activiteit patronen. Ook zullen sterktes, zwaktes en toekomstperspectieven worden geïdentificeerd. De dialoog tussen wetenschappers en beleidsmakers zal worden geactiveerd.
Datum:15 dec 2009 →  31 jan 2012
Trefwoorden:Indoor and outdoor air quality, (cardio)respiratory health effects, Human biomonitoring, Time activity patterns
Disciplines:Maatschappelijke gezondheidszorg, Gezondheidswetenschappen, Publieke medische diensten