< Terug naar vorige pagina

Project

De rol van follicular helper T cellen, B cel subsets en CD8 T cellen in de humane antilichamen respons tegen thymus dependente en thymus independente antigenen van Streptococcus pneumoniae.

Streptococcus pneumonieae is een humane pathogene bacterie die een belangrijke oorzaak vormt van pneumonia en wereldwijd leidt tot hoge morbiditeit en mortaliteit. In dit project willen we meer inzicht krijgen in de cellulaire mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming tegen infecties veroorzaakt door deze bacterie. We zullen de rol van naive en memory B cellen in de humane immuunrespons tegen capsulaire polysachariden en proteïnen van S. pneumoniae onderzoeken. Hierbij zal ook de rol van folliculaire helper T cellen, CD8+ T cellen en costimulatoire interacties in de generatie van een effectieve antistofrespons onderzoch worden. Om de humane antistofrespons te bestuderen zullen we gebruik maken van immunodeficiënte muizen die we repopuleren met verschillende subsets van humane B lymfocyten, folliculaire helper T cellen en CD8+ T cellen.
Datum:1 jan 2011 →  31 dec 2013
Trefwoorden:Humanized mice, Streptococcus pneumonia, Follicular helper cells, Naive and memory B cells, Regulatory T cells