< Terug naar vorige pagina

Project

JPI Urban Europe: Wijken met positieve energie voor iedereen: Buurten stimuleren door middel van eerlijke strategieën (BRGPROV12)

Positieve energiedistricten (PED's) zijn belangrijke instrumenten om de Europese Green Deal en klimaatdoelstellingen tegen 2030 te halen. PED's zijn echter vaak introverte eilanden in steden en de uitdaging is hoe ze in hun bestaande context kunnen worden geïntegreerd om klimaatneutraal, veerkrachtig en leefbaar te creëren buurten. Visies, plannen, projecten en oplossingen voor PED's bestaan, maar het definiëren van concrete, innovatieve, inclusieve en gedeelde gezamenlijk ontworpen strategieën voor bestaande stedelijke structuren en samenlevingen, het implementeren en repliceren ervan, blijft in veel gevallen de volgende urgente taak.
Voortbouwend op de resultaten van TRANS-PED, is het doel van PED4ALL om haalbare operationele en implementeerbare strategieën te ontwikkelen die door PED en buurtbelanghebbenden kunnen worden overgenomen om een ​​diepgaande energietransitie en holistische veranderingen in steden te realiseren. Dit driejarige project zal een actiegericht netwerk van PED- en buurtbelanghebbenden in België, Italië en Turkije inschakelen om een ​​gedeelde coproductieve methodologie toe te passen om een ​​reeks energie-, beleids- en regelgevings-, governance- en sociale, ruimtelijke en ontwerpstrategieën voor stedelijke transitie en innovatie, om deze te testen en te repliceren. De projectpartners zullen deelnemen aan een reeks online en persoonlijke activiteiten om samen een reeks praktische hulpmiddelen te produceren om een ​​praktijkgemeenschap op te bouwen en Europa te positioneren als een wereldwijd rolmodel voor stedelijke energietransformaties.

Datum:1 sep 2022 →  Heden
Trefwoorden:strategies development, co-production, sustainable urban transformations, energy innovations
Disciplines:Hernieuwbare energie en energiesystemen