< Terug naar vorige pagina

Project

Kwaliteitscontrole voor grote, manuele assemblage (QULAMA)

Gezien het belang van het leveren van producten van hoge kwaliteit is de Vlaamse verwerkende industrie op zoek naar nieuwe benaderingen die snelle feedback-loops bieden. Daarom is het verkrijgen van kwaliteitsgegevens voor grote assemblages een uitdaging om te overwinnen. Het mobiel maken van camerasystemen via interactie met de operator kan een gamechanger zijn. Er zal lokaal voldoende detail nodig zijn, terwijl het grote volume van een groot assemblageproduct moet worden bewaakt.

In dit project zullen productiebedrijven, aanbieders van hardware- en softwaretechnologie en dienstverleners hun krachten bundelen om inline kwaliteitsbewaking voor IoT-gebaseerde assemblagesystemen te realiseren. Mobiele camerasystemen die de correcte assemblage van grote producten controleren zullen een flexibele oplossing zijn om operators te helpen bij het leveren van werk van hoge kwaliteit.

 
Datum:1 apr 2023 →  Heden
Trefwoorden:industrie4.0, kwaliteitscontrole
Disciplines:Andere computer ingenieurswetenschappen, informatietechnologie en mathematische ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd