Publications
Advies over het verzoek tot ontheffing voor het project 'Verhoging Scheldedijk Burchtse Weel' Research Institute for Nature and Forest
GGG Burchtse Weel: controlemetingen 2013-2016 in- en uitgaande debieten en sedimentbalans ter hoogte van het GGG Flanders Hydraulics
Door de projectleider binnen WL van project 13_137 werd gevraagd om ter hoogte van het bestaande Gecontroleerde Gereduceerde Getijgebied (GGG) Burchtse Weel op de Zeeschelde te Burcht jaarlijks een controlemeting uit te voeren van het in- en uitgaande debiet (watervolume) en van de in- en uitgaande sedimentvrachten (sedimentbalans) gedurende een volledige tijcyclus (13-uursmeting). Deze metingen werden uitgevoerd op 24/09/13, 14/10/2014, ...
Burchtse Weel: waterstanden en sediment: toestand 2018 Flanders Hydraulics
Burchtse Weel is een stukje getijdenatuur op linkeroever, aangetakt aan de Schelde via twee grote in- en uitlaat kokers. Dit gebied werd in 2011 voor het eerst opgesteld aan de getijden van de Schelde. Er volgde doorheen de jaren een zeer snelle aanslibbing van dit gebied. Begin 2019 werd de centrale geul in het gebied terug open gebaggerd om de gravitaire afvoer van het water van de achteraan aangesloten Laarbeek, naar de Schelde te blijven ...
Can you feel the advertisement tonight? The effect of ASMR cues in video advertising on purchase intentions Ghent University
Evaluatie van de in- en uitwateringssluizen van overstromingsgebieden voor vismigratie: een case studie voor Bazel en Bergenmeersen Flanders Hydraulics Research Institute for Nature and Forest
-Door het vergroten van het areaal slikken en schorren via ontpolderingen en het creëren van overstromingsgebieden met gereduceerd tij streeft men naar een verbetering van de ecologische kwaliteit, zowel op het niveau van habitats als van nutriëntencycli.
-Door een verbetering van ...
Effectiveness and efficiency of chlorophacinone poisoning for the control of muskrat (ondatra zibethicus) populations Research Institute for Nature and Forest
Consumer perception on purchase decision factors and health indicators related to the quality and safety of meat sold in dibiteries in Dakar, Senegal Institute of Tropical Medicine
Accelerated socio-economic and demographic changes have led to the transformation of eating habits in sub-Saharan African cities including Dakar, Senegal. The result is the proliferation of informal fast-food establishments, such as the 'dibiteries' serving braised sheep meat. However, owing to poor hygiene practices, consumption of dibiterie meat poses a public health concern. It was unclear how the dibiterie meat quality and safety were ...