Projecten
Kweek van stamcellen voor vlees op maat Universiteit Gent
Cellulaire landbouw is een veelbelovende ontwikkeling om duurzaam bij te dragen tot de toenemende voedselvraag. In vitro of kweekvlees krijgt in dit verband groeiende aandacht. Evenwel is er vandaag geen wetenschappelijke evidentie dat spiervezels in vitro kunnen gemaakt worden equivalent aan vlees als nutriƫnt- en structuurrijk voedingsmiddel. Een grote uitdaging is een geschikt celtype te bekomen dat in staat is tot voldoende proliferatie ...
Inzicht in het structuurvormend vermogen van microalgen voor toepassing in groentegebaseerde levensmiddelen. KU Leuven
Microalgen tonen potentieel als functioneel ingrediƫnt dankzij hun opmerkelijke biomassasamenstelling, rijk aan verschillende (essentiƫle) nutriƫnten en gezondheidsbevorderende componenten. De functionaliteit in levensmiddelen hoeft echter niet beperkt te worden tot gezondheidsaspecten, aangezien microalgen ook een structurele rol zouden kunnen spelen in levensmiddelen. Microalgen bevatten namelijk verschillende structurele biopolymeren, ...
Relateren van de veranderingen aan zetmeel en proteĆÆnen tijdens frituren van poreuze voedingsmatrices aan vochtverlies en olieopname door het ontwikkelen van een multi-schaalontwerpmethodologie KU Leuven
We zullen een model bouwen en valideren dat de dynamiek beschrijft van frituurgeĆÆnduceerd waterverlies en olie-opname in poreuze voedselmatrices in relatie tot veranderingen in hun zetmeel- en eiwitcomponenten. Om de projectdoelen te bereiken, worden inzichten verkregen op moleculaire, microscopische en macroscopische schaal.