Projecten
Staalproductie naar nieuwe hoogten tillen: verwijdering van niet-metalen insluitsels verbeteren voor schonere, efficiëntere processen KU Leuven
Op biochar gebaseerde (actieve kool) adsorptie voor de verwijdering van organische polluenten uit afvalwater Universiteit Gent
Integratie van zeoliettechnologie in de adsorptieve verwijdering van PFAS bij bodemsanering KU Leuven
Elektrochemisch gegenereerde sulfaatradicalen als een geavanceerde oxidatietechniek voor de verwijdering van farmaceutische componenten uit industrieel afvalwater (SO4ELECTRIC) KU Leuven
Adsorptie en fotokatalytische verwijdering van pharmaca en kleurstoffen door TiI2 geïmpregneerde actieve kool. Universiteit Hasselt
Vergelijkende studie van verschillende adsorptiemiddelen voor fosfaat en nitraat verwijdering uit afvalwater Universiteit Hasselt
Wijsheidstanden: eruptie, verwijdering en risico’s De weg naar evidence-based behandelrichtlijnen KU Leuven
De wijsheidstanden of derde molaren zijn de laatste tanden die doorbreken in de mond. Dit gebeurt meestal rond de leeftijd van 17-25 jaar. Vaak is er te weinig ruimte in de mond, waardoor de derde molaren niet goed passen. Bijgevolg blijft de tand ingesloten of ‘geïmpacteerd’. Ingesloten derde molaren kunnen uiteenlopende problemen en ongemakken veroorzaken, waardoor er vaak voor gekozen wordt om deze tanden (preventief) te verwijderen. Het ...
Post plasmakatalyse voor VOS verwijdering Universiteit Gent
Vluchtige Organische Stoffen (VOS) zijn schadelijk
voor mens en milieu en zijn aanwezig in sommige afvalstromen. In dit project wordt geprobeerd dit probleem aan te pakken door de combinatie van een nietthermisch plasma en katalyse. De afbraak van trichloroethyleen en tolueen wordt bestudeerd in een plasmakatalytische reactor.
Verwijdering van CO2 door hoge alumina zeolieten. KU Leuven
Brood is een belangrijk bestanddeel van ons dagelijks dieet. In het broodbereidingsproces ontstaat er tijdens het mengen van de verschillende ingrediënten een driedimensioneel netwerk van glutenproteïnen zodat een visco-elastisch deeg wordt gevormd met zijn typische reologische eigenschappen. In de industriële broodbereiding moeten deficiënties en variaties in de tarwebloem kwaliteit weggewerkt worden zodat het deeg optimaal kan verwerkt ...