Kweek van stamcellen voor vlees op maat Universiteit Gent
Jolanda van Hengel, Stefaan De Smet, Sandra Van Vlierberghe, John Van Camp, Catharina De Schauwer, Bert Devriendt, Koen Dewettinck
Vakgroep Structuur en Herstel van de Mens, Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie, Vakgroep Organische en Macromoleculaire Chemie, Vakgroep Landbouweconomie, Vakgroep Groene Chemie en Technologie, Vakgroep Translationele Fysiologie, Infectiologie en Volksgezondheid, Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid
Cellulaire landbouw is een veelbelovende ontwikkeling om duurzaam bij te dragen tot de toenemende voedselvraag. In vitro of kweekvlees krijgt in dit verband groeiende aandacht. Evenwel is er vandaag geen wetenschappelijke evidentie dat spiervezels in vitro kunnen gemaakt worden equivalent aan vlees als nutriƫnt- en structuurrijk voedingsmiddel. Een grote uitdaging is een geschikt celtype te bekomen dat in staat is tot voldoende proliferatie ...