Projecten
Het effect van sensorische technologieƫn op consumentengedrag via haptische inbeelding in een digitale context Universiteit Hasselt
C3weed: Kennisgebaseerd gebruik van zeewier in voedingsproducten gebaseerd op techno-functionele, nutritionele en sensorische eigenschappen. KU Leuven
In kaart brengen van het potentieel en de toepasbaarheid van de Filipijnse Cacao: Ontwikkeling van een thermisch resistente chocolade en ketenanalyse Universiteit Gent
Multidisciplinair onderzoek waarin Filipijnse chocolades zullen ontwikkeld worden voor de lokale cacao-industrie (thermisch resistent) die voldoen aan de wensen van de Aziatische consument. Er zal gebruik gemaakt worden van sensorische analyse met getrainde panels en consumenten. Finaal zal dit onderzoek een studie omvatten dat de mogelijke keten van de Filipijnse cacao-industrie opzet en het marketingpotentieel van deze producten ...
Dagelijkse kost 65+: Aangepaste voedingsproducten op maat van de nog actieve thuiswonende senior Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Senioren worden geconfronteerd met functioneel verlies van o.a. geur, smaak, kauw- en slikfunctie en daarnaast daalt hun eetlust. Dit kan leiden tot nutritionele tekorten, ook bij de nog actieve senior. Hierop kan door de voedingsbedrijven en ingrediƫntenleveranciers, en bij uitbreiding door grootkeukens en cateraars, worden ingespeeld door voedingsproducten te ontwikkelen die, uit nutritioneel ...
Het visuele verhaal: Betekenis overbrengen via visuele inhoud Universiteit Hasselt
De rol van crossmodale overeenkomsten in een multisensoriƫle setting op de evaluatie van producten en winkelomgevingen. Universiteit Hasselt
De rol van automatische en bewuste mentale inbeelding in multizintuiglijke digitale consumentenomgevingen. Universiteit Hasselt
The impact of olfactory cues and chemosignals on social interactions KU Leuven
De invloed van sensorische stimuli op sociaal en economisch gedrag en onderliggende mechanismes
Art and Signaling in a Cultural Species KU Leuven
In de afgelopen jaren heeft het onderzoeksveld van de evolutie van kunst bijdragen van een breed scala aan disciplines gekend, verspreid over de "drie culturen" (d.w.z., menswetenschappen, sociale wetenschappen en natuurwetenschappen). In dit proefschrift maak ik enerzijds een kritische evaluatie van bestaande uiteenzettingen, anderzijds probeer ik een steentje bij te dragen aan het ophelderen van de evolutie van kunst door inzichten, ...