Projecten
Nutriënt gemedieerde modulatie van de orale microbiologie Universiteit Gent
Dit project zal de nutritionele bronnen identificeren die door specifieke bacteriën kunnen gebruikt worden. Na de identficatie zal deze kennis gebruikt worden om gezondheidsbevorderende bacteriën te stimuleren in een multi-species omgeving.
Nutriënt gemedieerde modulatie van de orale microbiologie KU Leuven
Dit project zal zich richten op (1) het bepalen van welke groeisubstraten worden gebruikt door pathogene, commensale en voordelige bacteriën, (2) het vaststellen van concurrentie voor hulpbronnen en uitwisseling van voedingsstoffen tussen deze bacteriën, (3) het identificeren van het effect van soortspecifieke substraten op uitgroeien van bacteriën, (4) het identificeren van hoe en in welke mate de metabole pathways de dental plaque ...
Een rigoureuze modelleercyclus voor betrouwbare predictieve microbiologie: Toepassing op de specifieke microbiële groeisnelheid KU Leuven
Predictieve microbiologie is een wetenschappelijke discipline waarin wiskundige modellen ontwikkeld worden om het gedrag van microorganismen in voedingsproducten te beschrijven. Dit gedrag wordt beschreven aan de hand van de eigenschappen van de voedingsproducten. Er zijn echter verschillende problemen met het beschrijven van de lag fase van de microbiële groei, zijnde de tijd die micro-organismen nodig hebben om te beginnen groeien wanneer ...
MICRO2: Micro-elektronica voor mikrobiologie KU Leuven
We zullen het gedrag als condensator of diode door de bacteriën evalueren en zo veel leren over hoe bacteriën reageren op fluctuerende elektronendonor/-acceptor voorziening, en wat het minimale potentieel verschil (en dus energieniveau) is dat nodig is om het metabolisme in stand te houden.
MICRO2: Micro-electronika voor mikrobiologie. Universiteit Gent
Micro-organismen kunnen groeien op een elektrode en ofwel geven of elektriciteit te ontvangen van het. Dit maakt het maken van betere biosensoren, of rijden bioproductie processen met elektriciteit. Het is slecht begrepen hoe organismen zich gedragen op de elektrische besturing gebruikt om de sensor of reactorsysteem drijven. Hier willen we nieuwe micro-elektronische regelsystemen en algoritmen kunnen behandelen micro-organismen in termen van ...
Microreologie van passieve en actieve systemen. KU Leuven
Inactiveringsmechanismsen van radiofrequentiepasteurisatie voor de conservering van voedsel KU Leuven
Voedselbehandeling met radiofrequentie (RF) is een nieuwe thermische technologie die resulteert in betere productkwaliteit en behandelingsefficiënties in vergelijking met traditionele thermische methodes. De kennis betreffende RF pasteurisatie is echter ontoereikend op het gebied van de specifieke inactiveringsmechanismen van de techniek. Dit is te wijten aan het exclusief uitvoeren van RF pasteurisatiestudies in echte voedselproducten. ...
Interactoomanalyse tussen Pseudomonas aeruginosa en haar bacteriofagen: ontrafeling van het bacteriofaag-infectiemechanisme en identificatie van nieuwe antibacteriële doelwitten. KU Leuven
Landbouw, dieet en voedingswaarde in Grieks-Romeins Egypte. Een herwaardering van antieke voeding, voedselbewerking en ondervoeding. KU Leuven
Het AGROS project bestrijdt de belangrijkste onderliggende aannames van het huidige historische en
archeologische paradigma aangaande antiek dieet en voeding. Lang is aangenomen dat een eenzijdig dieet
van lage kwaliteit, bestaande uit voedingsmiddelen met grote hoeveelheden antinutriënten maar arm in
micronutriënten, chronische ondervoeding veroorzaakte. Recentelijk is deze visie uitgedaagd op grond van
anachronisme: ze ...