Nieuwe impulsen voor prei door diversificatie in het assortiment en vernieuwing in de verwerking steunend op metabolietprofielen Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Centrale onderzoeksvraag/doel
Prei is een product met een ouderwets en traditioneel imago, zowel qua vermarkting als gebruik. Van een aantal gewassen zoals ajuin en look uit deze plantenfamilie is de waaier aan gezondheidsbevorderende stoffen bekend. Fundamentele kennis omtrent smaak en inhoudstoffen bij prei ontbreekt echter. Dit onderzoeksproject identificeert en kwantificeert de aparte componenten in verse, rauwe prei en ...
Prei is een product met een ouderwets en traditioneel imago, zowel qua vermarkting als gebruik. Van een aantal gewassen zoals ajuin en look uit deze plantenfamilie is de waaier aan gezondheidsbevorderende stoffen bekend. Fundamentele kennis omtrent smaak en inhoudstoffen bij prei ontbreekt echter. Dit onderzoeksproject identificeert en kwantificeert de aparte componenten in verse, rauwe prei en ...