Projecten
Ontwikkeling van een stapsgewijze, ‘zero waste’ valorisatie van nevenstromen uit de landbouw en de voedingsindustrie Karel De Grote Hogeschool
De weg naar Alexandrië. De zintuiglijke ervaring van landschappen in Europese reisverhalen, 1919-1939 Universiteit Gent
Tot nu toe richtte het onderzoek naar reisverhalen zich vooral op de visuele ‘blik’ van reizigers op buitenlandse mensen en locaties. Om ook niet-visuele gewaarwordingen te belichten, onderzoekt dit project het samenspel van geluiden, smaken, geuren, en texturen in niet-fictieve gepubliceerde reisverslagen. We passen deze benadering toe op de ervaring van barre landschapstypen in Zuidoost-Europa en West-Azië, zoals die opgetekend werd door ...
Robin Food KU Leuven
Robin Food betrekt kwetsbare groepen bij de herwaardering van extra restjes in de voedselketen. De recente pandemie heeft geresulteerd in enorme hoeveelheden overtollige restjes zoals groenten en vers fruit, wat de boeren in de problemen heeft gebracht. Tegelijkertijd heeft een groeiend aantal mensen niet genoeg middelen om zichzelf en hun gezinnen te voeden vanwege de economische schok en de stijgende werkloosheid als gevolg van de ...