Projecten
Ontwikkeling van een wiskundig model van groei van appel in een veranderend klimaat KU Leuven
Fruitproductie neemt wereldwijd toe om de stijgende vraag naar kwaliteitsvol en gezond voedsel te beantwoorden. Kunnen voorspellen hoe de opbrengst en kwaliteit van fruit optimaal gecontroleerd kunnen worden door cultivatie- en naoogstcondities, blijft een grote uitdaging. Momenteel is er een wiskundig model in ontwikkeling dat accuraat voorspellingen en beschrijven maakt van de biochemische en fysische veranderingen in fruit door ...
Extensieve studie van de structuur-functie relatie van pectine als emulgator KU Leuven
Pectine is een overkoepelende benaming voor een groep heteropolymeren rijk aan galacturonzuur die voorkomen in de celwand van planten. Pectine wordt beschouwd als ƩƩn van de meest complexe natuurlijke polymeren en het is deze complexiteit die verantwoordelijk is voor het multifunctioneel karakter van pectine zowel in de plant als in verwerkte voedingssystemen en in geƫxtraheerde vorm wanneer het gebruikt wordt als ingrediƫnt in ...
Niet-destructieve interne kwaliteitsinspectie van appel met X-ray beeldvorming en deep learning KU Leuven
Appel behoort tot het dagelijks dieet van veel mensen wereldwijd. Helaas ontwikkelen interne defecten zich regelmatig tijdens teelt en bewaring. Tegenwoordig inspecteren commerciĆ«le kwaliteitsinspectiesystemen enkel externe kwaliteit, terwijl de binnenkant van de appel niet betrouwbaar kan worden geĆÆnspecteerd. Daarom worden stalen opengesneden om de interne aandoeningen visueel te inspecteren. Als te veel fruit is aangetast, wordt de hele ...
Identificatie van de transcriptiefactoren en (epi)genetische elementen die het vitamine C gehalte in appelvruchten controleren. KU Leuven
āAn apple a day keeps the doctor awayā: dit spreekwoord vat goed samen dat appels vol gezonde bestanddelen zitten. Vitamine C (ascorbinezuur, Asc) is een van die bestanddelen en is met name interessant omdat het zowel een vitamine als een antioxidant is. Aangezien vitamine C niet alleen cruciaal is voor de menselijke voeding, maar ook de bewaarbaarheid van appels en hun resistentie tegen (a)biotische stress kan verhogen, is het vitamine ...
Rol van microbiƫle biodiversiteit in de aromatische kwaliteit van artisanale gefermenteerde levensmiddelen Vrije Universiteit Brussel
Efficiƫnt vastleggen, coderen en streamen voor immersieve toepassingen Universiteit Gent
Reeds lang stellen mensen zich een realistische, virtuele weergave van verafgelegen scĆØnes voor, waarin ze kunnen communiceren met de omgeving en met elkaar alsof ze ter plaatse zijn. Recente technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt om de driedimensionale wereld vast te leggen met behulp van visuele camera's, lichtveldopstellingen en LIDAR. Eerste onderzoeksinspanningen werden inmiddels gedaan om de gebruikers in staat te stellen ...
De biologie van tumoraal extracellulair RNA in vloeibare biopten Universiteit Gent
De ontdekking dat kankercellen hun inhoud op actieve en passieve wijze vrijstellen in het bloed heeft een nieuwe waaier aan mogelijkheden gecreƫerd waarbij chirurgie om tumorweefsel te bemachtigen niet langer nodig is om kankercellen te karakteriseren. Een eenvoudige bloedprik volstaat immers om de kanker van een patiƫnt in kaart te brengen. De meeste onderzoeken dusver focussen hierbij op de analyse van circulerend DNA, maar ook circulerend ...
Extracellulaire vesikels als niet-invasieve markers om bij humane embryoās de kans op implantatie en klinische zwangerschap te voorspellen Universiteit Gent
Infertiliteit is een belangrijk probleem in onze maatschappij. Ondanks het feit dat veel vooruitgang is geboekt in geassisteerde voortplantingstechnieken zoals IVF, wordt gemiddeld in slechts 30% van de IVF-cycli een zwangerschap bereikt, waarbij de kwaliteit van het embryo een belangrijke rol speelt. Recent hebben we aangetoond dat runderembryoās microRNAs en extracellulaire vesikels (EVs) kunnen vrijzetten in het cultuurmedium. We hebben ...
SCAFFOLD - ePortoflios voor het ondersteunen van werkplekleren in opleidingen in de gezondheidszorg Universiteit Gent
The SCAFFOLD project answers the urgent need to innovate workplace learning in health education. It develops a validated e-Portfolio to support competence development. Current portfolios are mainly paper based, do not involve all stakeholders, are not linked to all administrative systems, not based on full competence frameworks, contain static proofs, do not build on generic procedures, or offer user training user, and do not map the full ...