Projecten
Het benutten van het potentieel van plantproteïnen om voedingssystemen te structureren door het opstellen van structuur-functie relaties KU Leuven
Een uiterst relevant thema in het globale voedselsysteem, nu en in de komende decennia, is de transitie van dierlijk-gebaseerde naar plantaardig-gebaseerde voedingsproducten. Proteïnen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de structuur en textuur van levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld in gegeleerde systemen, vezelige vleesproducten of gedispergeerde systemen zoals voedingsschuimen en –emulsies. De meeste plantaardige proteïnen hebben ...
Integratie van een 'material science', enginomics en kinetische benadering om veroudering, procesvoering en vertering van peulvruchten te begrijpen KU Leuven
Unravelling the regulatory roles of defective invertases in plants KU Leuven
Proces-structuur-functie relaties van sera rijk aan pectine in plantgebaseerde emulsies met laag vetgehalte KU Leuven
Tijdens de processing en digestie van gedispergeerde plant gebaseerde levensmiddelensystemen (dit zijn complexe multi-schaal en multi-fase dispersies zoals soepen, sauzen, purees, smoothies,) treden verschillende structurele wijzigingen op met impact op de technologische en nutritionele functionaliteit. Deze systemen zijn opgebouwd uit een aantal structurele elementen die aangeduid worden als een partikelfase (cel clusters, individuele ...
Interferentie met verdedigingsreacties in pathogene gemeenschappen op de gastheer interfase: Een modelleringsbenadering naar een geïntegreerde strategie voor de bestrijding van Salmonella bij kippen KU Leuven
De ecologische rol & structuur-activiteitsrelatie van antimicrobiële lineaire azol(in)e bevattende peptiden in humane voedselpathogenen KU Leuven
De invloed van levensmiddelenstructuur op voedselvertering: de rol van pectine - levensmiddelencomponenteninteracties in plantgebaseerde levensmiddelen. KU Leuven
Om op een rationele manier functionele voeding te ontwikkelen is het essentieel om kennis en begrip te hebben over hoe levensmiddelencomponenten en structuren worden omgezet en geabsorbeerd tijdens de vertering van de mens. Dit project zal de rol van interacties tussen pectine, een belangrijke structuurbepalende component in plantgebaseerde levensmiddelen, en welbepaalde levensmiddelencomponenten bestuderen en de consequentie van de ...
INGENIEUZE HETEROGENE BONEN:Ontrafelen van de variatie tijdens hydrothermische procesvoering en vertering KU Leuven
SRP-Onderzoekszwaartepunt: Duurzame chemische technologie door middel van multifunctionele gestructureerde materialen Vrije Universiteit Brussel
De chemische industrie, essentieel voor de ...