Projecten
Studie naar de structuur-functierelatie van graankoolhydraten in het mondgevoel van bier. KU Leuven
Regulatie van het centraal metabolisme van peer tijdens hypoxia KU Leuven
Hardfruit (appel en peer), wordt jaarrond bewaard onder lage zuurstof condities. Hierbij wordt de vrucht tot het uiterste gedreven, doordat het metabolisme zoveel mogelijk wordt afgeremd om de bewaarbaarheid zoveel mogelijk te verlengen zonder echter te vervallen in een stresssituatie die zou leiden tot bewaargebreken. Deze laatste worden veroorzaakt door een verstoorde energiehuishouding waardoor, bij gebrek aan voldoende energie, geen ...
Integratie van een 'material science', enginomics en kinetische benadering om veroudering, procesvoering en vertering van peulvruchten te begrijpen KU Leuven
De doeltreffendheid van private standaarden als duurzaamheidsbeheer mechanisme in globale voedsel- en houtsystemen KU Leuven
Slimme industriële spectrale camera's via kunstmatige intelligentie KU Leuven
Dit project werkt rond spectrale beeldvorming. Spectrale beeldvorming laat toe om subtiele optische signalen of onzichtbare golflengtes waar te nemen. De technologie heeft veel industriële toepassingen in afval- of voedselsortering en kwaliteitscontrole. Krachtige spectrale beeldverwerkingsalgoritmes op basis van AI en deep learning bestaan, maar zijn vaak beperkt tot labo-omgevingen met gecontroleerde condities en hoogkwalitatieve spectrale ...
Deep learning en X-ray beeldvorming voor niet-destructieve interne kwaliteitsinspectie van voedingmiddelen in inline toepassing KU Leuven
HOE DE MINERAALKWALITEIT VAN DE GEWONE BOON WORDT BEÏNVLOED DOORHEEN DE KETEN KU Leuven
In de strijd tegen mineraaldeficiënties spelen gezonde diëten met een gebalanceerd nutritioneel profiel een belangrijke rol. De gewone boon en andere peulvruchten zijn rijk aan mineralen en worden daarom ook steeds vaker een sleutelrol toebedeeld in gebalanceerde diëten. Jammer genoeg wordt de mineraalkwaliteit van een voedingsproduct niet enkel bepaald door de hoeveelheid mineralen die aanwezig is, maar ook door de biotoegankelijkheid van ...
4D-biofotonica voor duurzame voedselproductie. KU Leuven
Om te slagen in de grote uitdaging om 10 miljard mensen te voeden en tegelijkertijd de ecologische impact van onze voedselproductie te verlagen, moeten we de dynamische processen in planten, dieren en voedingsproducten in detail kunnen opvolgen en sturen. Fotonische technologieën hebben groot potentieel in deze context, maar ondanks de grote vooruitgang op gebied van hardware, blijft hun impact op de agrovoedingssector eerder beperkt. Daarom ...