Projecten
De rol van beslaglipiden tijdens de bereiding van biscuitcake en hun impact op de kwaliteit van biscuitcake KU Leuven
Bloem, suiker en eieren zijn de hoofdingrediƫnten van biscuitcake. Bijgevolg bevat dit cakesysteem alleen lipiden afkomstig van bloem en ei (i.e. endogene beslaglipiden). De cakebereiding wordt verdeeld in drie stappen: (i) het mengen van de ingrediƫnten tot een beslag, (ii) het bakken van het beslag tot een cake en (iii) het koelen van de cake tot kamertemperatuur. Aangezien tijdens het mengen van de ingrediƫnten de gascellen ...
Studie naar schot in tarwe en de evaluatie van naoogst technologieƫn om zijn impact op de kwaliteit van tarwe en brood te verlagen KU Leuven
Tarwe is een belangrijk onderdeel van de dagdagelijkse voeding in de Westerse wereld. Ongecontroleerde variatie in tarweopbrengst en ākwaliteit is bijgevolg een grote zorg voor landbouwers en de tarweverwerkende industrie. Zulke variaties worden regelmatig veroorzaakt door ongunstige klimatologische omstandigheden zoals herhaaldelijke en langdurige regenbuien vlak voor of tijdens de oogst van tarwe. Preharvest sprouting, of schot, is ...
Modelgebaseerde actieve thermografie voor contactloze kwaliteitscontrole in de agro-voedingssector KU Leuven
In de agro-voedingsindustrie stijgt de vraag naar niet-destructieve technieken voor de kwaliteitscontrole van elk individueel product. Deze vraag komt voort uit een toegenomen aandacht voor voedselveiligheid en ākwaliteit. Verscheidene snelle, niet-destructieve en contactloze technologieĆ«n werden reeds bestudeerd voor de kwaliteitscontrole van voedingsproducten. Veel van deze technologieĆ«n zijn gebaseerd op de interactie van ...
Middleware voor Mobiele Crowd Sensing Applicaties KU Leuven
Mobiele crowd sensortoepassingen bieden een innovatieve aanpak om mens- en omgevingsgerichte sensortoepassingen te realizeren in domeinen zoals slimme gebouwen, het monitoren van verkeers- en wegcondities, of de gezondheidszorg. Dergelijke toepassingen omvatten grote groepen deelnemers die allen gebruik maken van heterogene mobiele toestellen. Deze diversiteit manifesteert zichzelf in termen van toestelhardware (bv. aanwezige sensoren), ...