Projecten
Universeel middleware framework voor automatische data integratie in dynamische transport operaties (UMFADIDTO). Universiteit Antwerpen
De natuurlijke K-, Fe- en Cu-isotopische respons op op Pt gebaseerde chemotherapeutische geneesmiddelresistentie bij eierstokkanker Universiteit Gent
Kanker is wereldwijd en in de EU de tweede belangrijkste doodsoorzaak, en was in 2018 verantwoordelijk voor naar schatting één op de zes sterfgevallen. Vroegtijdige diagnose speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de resultaten van de behandeling van kanker, maar de diagnose van eierstokkanker stelt aanzienlijke uitdagingen; de routinematige screening van asymptomatische vrouwen met een gemiddeld risico wordt door geen enkele ...
Computerondersteund ontwerp en engineering van biologische processen KU Leuven
Het IOF-programma CADcracker heeft tot doel de interactie en samenwerking tussen onderzoekers en stakeholders in de agrofoodketen te vergemakkelijken rond innovatieve computationele oplossingen om processen en producten in de agrofoodketen te begrijpen, ontwerpen, optimaliseren en beheersen. Tools voor computerondersteund ontwerp en engineering (CADE), van numerieke simulatie tot artificiële intelligentie, worden ontwikkeld en toegepast voor ...
Proces-structuur-functie relaties in plantaardige levensmiddelen KU Leuven
In dit multipartner project zullen proces-structuur-functierelaties van levensmiddelen worden bestudeerd, variërend van nutritionele tot sensorische functionaliteit.
Integratie van een 'material science', enginomics en kinetische benadering om veroudering, procesvoering en vertering van peulvruchten te begrijpen KU Leuven
CitiesInFood: Steden en burgers innoveren voor duurzame voedselsystemen. KU Leuven
CitiesInFood (CIF) is een innovatieactie die burgergestuurde stedelijke voedselinnovaties bevordert om de ontwikkeling van te bevorderen
duurzame voedselsystemen via Living Labs in 15 Europese steden en daarbuiten. Het projectontwerp wordt geïnformeerd door een
uitgebreide enquête onder belanghebbenden, waaruit 4 uitdagingen voor het stedelijke voedselsysteem naar voren kwamen: 1) Circulair voedsel verbeteren
economieën; 2) ...
Inzicht in de (micro)structurele organisatie van proteïnen en de gevolgen hiervan voor de in vitro verteringskinetiek van macronutriënten van plantaardige dranken KU Leuven
Plantaardige dranken zijn feitelijk geëmulgeerde systemen die macronutriënten bevatten, zoals eiwitten, lipiden en/of zetmeel, en kunnen worden geconsumeerd door mensen die elk type dieet volgen (bijvoorbeeld veganisten, vegetariërs, flexitariërs of lactosevrije diëten). Deze producten worden op de markt gebracht als (i) kant-en-klare dranken of (ii) in de vorm van eiwitrijke poeders die vóór consumptie in water kunnen worden gedispergeerd. ...
Het benutten van het potentieel van plantproteïnen om voedingssystemen te structureren door het opstellen van structuur-functie relaties KU Leuven
Een uiterst relevant thema in het globale voedselsysteem, nu en in de komende decennia, is de transitie van dierlijk-gebaseerde naar plantaardig-gebaseerde voedingsproducten. Proteïnen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de structuur en textuur van levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld in gegeleerde systemen, vezelige vleesproducten of gedispergeerde systemen zoals voedingsschuimen en –emulsies. De meeste plantaardige proteïnen hebben ...