Projecten
Safe and qualitative dry aging of beef Flanders' FOOD
Interdisciplinair onderzoeksprogramma: traditie en natuurlijkheid van dierlijke producten binnen een maatschappelijke context van verandering. Vrije Universiteit Brussel
Kwaliteit, veiligheid en gezondheid van voeding sinds 1950: maatschappelijke controverse en biotechnologische veranderingen. Vrije Universiteit Brussel
Substitution of animal by plant proteins in meat products Flanders' FOOD
Mogelijkheden voor doelgerichte sturing van flavour van groenten gebaseerde levensmiddelen door procesvoering KU Leuven
Onder impuls van de consument gaat de voedingsindustrie op zoek naar manieren om producten op basis van groenten te produceren die gezonder zijn, natuurlijker zijn en meer smaak hebben. In deze context is het een hele uitdaging om het productieproces te (her)ontwerpen zodat aan deze eisen wordt voldaan. Voor de consument is aroma één van de belangrijkste kwaliteitseigenschappen van levensmiddelen. De aromavorming in groenten wordt sterk ...
Een vergelijkende studie van de procesimpact van hogedrukbehandeling en gepulseerde hoogspanning in tomaten- en watermeloensap in termen van kwaliteit en duurzaamheid KU Leuven
De toegenomen bewustwording van de consument omtrent de potentiële voordelen voor de gezondheid van de consumptie van groenten en fruit heeft geleid tot een groeiende vraag naar verse of minimaal verwerkte sappen. In deze context, is de voedingsindustrie constant op zoek naar mogelijke alternatieven voor thermische verwerking, gericht op een betere behoud van kwaliteit met innachtname van het vereiste niveau van veiligheid. Onder de vele ...