Projecten
De impact van de toedieningsplaats op de fysiologische effecten van korte keten vetzuren. KU Leuven
Gefermenteerd voedsel wordt wereldwijd steeds meer geconsumeerd, omwille van sensorische eigenschappen, culturele waarde en, sinds de laatste jaren, omwille van nutritionele en geobserveerde gezondheidsvoordelen. Echter is er nog niet veel gekend over de impact van gefermenteerd voedsel op de menselijke gezondheid en de geassocieerde mechanismen in het lichaam. In dit project zal gefocust worden op de productie van korte keten vetzuren als ...
Ontrafelen van directe interacties tussen de luchtwegmicrobiota en respiratoir syncytieel virus. Universiteit Antwerpen
Enzymatische en oxidatieve effecten op de eiwitfractatie van gefermenteerde vleesproducten Vrije Universiteit Brussel
Functionele coagulase-negatieve stafylokokken ter verbetering van de kwaliteit en veiligheid tijdens vleesfermentaties KU Leuven
De huidige studie beoogt een beter begrip van het concurrentievermogen van verschillende soorten CNS onder verschillende vleesfermentatieomstandigheden, inclusief "clean-label" benaderingen en "milde" verwerking.
FWO-SB-Beurs: Elementen van traditie en natuurlijkheid in gefermenteerde vleeswaren: microbiële en technologische dimensies Vrije Universiteit Brussel
Elementen van traditie en natuurlijkheid in gefermenteerde vleeswaren: microbiële en technologische dimensies
De rol van door smORF gecodeerde polypeptiden bij lagere bierfermentatie KU Leuven
Pilsbier is de meest geproduceerde biersoort ter wereld en is gebaseerd op het gebruik van een ondergist (Sacharomyces pastorianus). Dit vertaalt zich in een belangrijke stimulans voor gedetailleerd onderzoek van het fermentatieproces om zo controle te krijgen over de relevante biologische aspecten tijdens de bierproductie. Recent is een nieuwe klasse van genen, kleine open leesramen (smORF’s) genoemd, de focus van onderzoek geworden. Hun ...
Kinasen betrokken bij het tot stand brengen van een flocculatie fenotype bij ondergist KU Leuven
Gist is een belangrijk ingrediënt in de productie van bier en kan ingedeeld worden in bovengist (S. cerevisiae) en ondergist (S. pastorianus). Terwijl S. cerevisiae naar de top stijgt, zinkt S. pastorianus naar de bodem van het vat aan het einde van de gisting. De onderliggende oorzaak is de aggregatie van gistcellen door een proces dat flocculatie wordt genoemd. Naast het zinken naar de bodem van het fermentatievat, vertoont S. pastorianus ...
Ingenieus ontwerp van levensmiddelenstructuur om linzegebaseerde voeding te ontwikkelen met specifieke macronutriënteigenschappen op het niveau van semi-dynamische in vitro digestie en fermentatie KU Leuven
De integratie van meer peulvruchten in onze diëten wordt
voorgesteld als een manier om de steeds groeiende wereldbevolking
op een gezonde en duurzame manier te voeden. De
peulvruchtinname kan verhoogd worden door de ontwikkeling van
een breed gamma convenience producten, die de consumenten
toelaten de nutritionele waarde van hun dieet te verbeteren zonder
drastische gewoonteveranderingen. Dit project focust op ...
Fermentatieve granules in bio-productie: van mechanismen voor biofilmvorming tot toepassing op echt afvalwater Universiteit Gent
De groter wordende problemen zoals uitputting van fossiele grondstoffen, pollutie en toenemende populatie vragen dringend om een efficiënter gebruik van onze natuurlijke grondstoffen. Hiertoe werd het circulaire bio-economie concept gecreëerd dat als doel heeft om biologische afvalstromen te converteren tot bio-gebaseerde producten. Deze conversie kan uitgevoerd worden door micro-organismen in een bioproces waarin hun cellen zich schikken in ...