Projecten
Optimale Teelt van eiwithoudende gewassen voor pluimvee voeding Universiteit Gent
Het algemeen doel van dit LA-traject is om vanuit een ketenperspectief aan Vlaamse akkerbouwers, pluimveehouders alsook de veevoederindustrie handvaten aan te reiken voor de teelt, de verwerking en het gebruik van vlinderbloemige gewassen als alternatieve eiwitbron voor pluimvee, via nieuwe inzichten en aangepaste teelt- en verwerkingstechnieken.
Optimale Teelt van eiwithoudende gewassen voor pluimvee voeding Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Hoe kunnen akkerbouwers, pluimveehouders én de lokale veevoederindustrie in Vlaanderen aan de slag met in mengteelt geplaatste vlinderbloemige gewassen, als alternatieve eiwitbron voor het pluimvee? Deze vraag wordt, in een ketenperspectief, beantwoord in het project OPTIPLUIM. Doel is zowel te kijken naar de teelt, de verwerking als het gebruik. Een implementatie van vlinderbloemigen in ...
Veldbonen, van veld tot voer HOGENT
AI-Assisted Master Data Management HOGENT
Co-creatie van duurzame en concurrerende waardeketens voor groenten en fruit in Europa Universiteit Gent
CO-FRESH stelt de ontwikkeling voor van verschillende technieken, tools en inzichten voor het herontwerpen van waardeketens in de agrovoedingssector. Deze zijn gebaseerd op de huidige expertise en sleutelfactoren waargenomen en geanalyseerd binnen de sector in combinatie met geavanceerde technologische en niet-technologische innovaties. Door middel van een collaboratieve en systemische aanpak zullen de tools en formats worden toegepast in 7 ...
Veredeling van Europese Leguminozen voor Verhoogde Duurzaamheid Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Het doel van BELIS is om de competitiviteit van de veredeling van peulvruchten in de EU en geassocieerde landen te verhogen. Er wordt gesleuteld aan de methodologie en aan de structuur van de veredelingssector. De genetische vooruitgang die wel degelijk in het onderzoek is bereikt wordt efficiënter bij de veredelaars gebracht, en bij de zaadbedrijven en de andere actoren, zoals ...
Europees Eendenkroos Netwerk. Universiteit Antwerpen
Europees Eendenkroos Netwerk. Universiteit Antwerpen
Het potentieel van burgerwetenschap voor het bevorderen van duurzame voedselproductie en -consumptie KU Leuven
Dit doctoraatsonderzoek is deel van het VIB Grand Challenge project: Catching rhizobia to introduce high protein containing soybean for a sustainable agriculture in Flanders. Tot op heden wordt soja voornamelijk geïmporteerd vanuit ontboste gebieden in Zuid-Amerikaanse landen. Het Grand Challenge project heeft als doel soja te introduceren als een alternatief eiwithoudend gewas voor duurzame landbouw in Vlaanderen. Voor het project wordt ...