Projecten
Additieve productiemethoden voor zelf-helende robots Vrije Universiteit Brussel
Machine learning technieken voor het schatten van gewasarealen op subpixel niveau. KU Leuven
Accurate voorspellingen van lokale en regionale gewasproducties zijn belangrijk voor de prijszetting van landbouwproducten, zowel door aanbieders als inkopers. Ze hebben bovendien een grote waarde voor (lokale) overheden bij het anticiperen op mogelijke voedseltekorten. Teledetectie m.b.v. satellieten is een eerder recente, maar reeds ingeburgerde technologie voor het voorspellen van landbouwproductie op grote (ruimtelijke) schaal omdat ...
De wateroplosbare constituenten van granen als stabiliserende agentia van lucht-in-water dispersies in voedingsproducten KU Leuven
Het stabiliseren van gedispergeerde systemen (schuimen, emulsies) is een belangrijke bepalende factor voor de structuur van vele levensmiddelen. Traditioneel worden vele voedingsschuimen en –emulsies gestabiliseerd door gebruik te maken van dierlijke proteïnen. Er doet zich de laatste jaren echter een trend voor waarbij er een verschuiving plaatsvindt van het consumeren van dierlijke naar plantaardige proteïnen. Granen zijn een interessante ...
Conductieve stimuliresponsieve polymeernanocomposieten voor het voelen van schade en actief herstel in autonome zelf-helende zachte robotische systemen Vrije Universiteit Brussel
Diversification trough Rotation, Intercropping, Multiple Cropping, Promoted by Actors and Value Chains towards Sustainability Inagro vzw
Het sturen van de colloïdale toestand van haverproteïnen om voeding schuimen te stabiliseren KU Leuven
De verschuiving van dierlijke naar plantproteïnen gebaseerde voedingsproducten zal een belangrijke pijler zijn van een broodnodige transformatie van het wereldwijde voedselsysteem. Dierlijke proteïnen worden o.a. gebruikt in voedingsproducten waar stabilisatie van schuim vereist is. Daarnaast is er een behoefte om de hoeveelheid vezels in ons dieet te verhogen. Er is er een toenemende belangstelling voor haver vanwege de hoge ...
Het benutten van het potentieel van plantproteïnen om voedingssystemen te structureren door het opstellen van structuur-functie relaties KU Leuven
Een uiterst relevant thema in het globale voedselsysteem, nu en in de komende decennia, is de transitie van dierlijk-gebaseerde naar plantaardig-gebaseerde voedingsproducten. Proteïnen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de structuur en textuur van levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld in gegeleerde systemen, vezelige vleesproducten of gedispergeerde systemen zoals voedingsschuimen en –emulsies. De meeste plantaardige proteïnen hebben ...
Fotonische kristal sensoren gebaseerd op metaal-organische roosters om mengsels van vluchtige organische componenten te detecteren. KU Leuven
Detectie van vluchtige organische componenten (VOCs) is een
belangrijke maar uitdagende opdracht, met een grote
verscheidenheid aan toepassingen. Bij voorbeeld, de accurate
detectie van VOC biomarkers is een veelbelovend diagnostisch
instrument om de gevestigde bloedtesten te vervangen. Traditionele
gas sensors hebben te maken met een beperkte levensduur, lage
selectiviteiten, of omvangrijke en ...