Projecten
Agrivoltaics: optimaliseren van de synergie tussen gewasproductie en zonnepanelen KU Leuven
Duurzame landbouw wordt steeds vaker gezien als tegengesteld aan de gangbare bedrijfsvoering. Het streven naar meer duurzaam energiegebruik, steeds verregaandere restricties op het gebruik van chemische gewasbescherming en toenemende beperkingen op emissies brengen veel uitdagingen met zich mee. Bovendien zorgt de klimaatverandering voor nieuwe problemen in de landbouw. Een toename aan intense neerslag en extreme temperaturen brengt de oogst ...
Naar duurzame voedselsystemen in België: productie- en consumptie perspectieven rekening houdend met milieu-impact, voedingswaardes en voedingsgewoontes KU Leuven
Voedselproductie en -consumptie dragen bij aan wereldwijde milieueffecten. Eiwitbronnen spelen hier een belangrijke rol in en onderzoek heeft aangetoond dat dierlijke eiwitbronnen, zoals vlees en zuivel, over het algemeen een grotere milieu-impact hebben dan plantaardige eiwitbronnen, zoals erwten en peulvruchten. Tegelijkertijd bevatten dierlijke eiwitbronnen belangrijke nutriënten. Bij een verandering van dierlijke naar plantaardige ...
Op zoek naar klimaatbestendige vanille productiesystemen KU Leuven
Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen Vrije Universiteit Brussel
Beheersing van de gekke wortelziekte in de tomatenteelt met behulp van een combinatie van biocontrole organismen KU Leuven
Biotechnologie voor een duurzame economie (Bio-Economy) Universiteit Gent
The project Ghent Bio-Economy focuses on reinforcing the interaction between the green (plant) biotechnology and the white (industrial) biotechnology for a sustainable bio-based economy.