Projecten
Naar duurzame voedselsystemen in België: productie- en consumptie perspectieven rekening houdend met milieu-impact, voedingswaardes en voedingsgewoontes KU Leuven
Voedselproductie en -consumptie dragen bij aan wereldwijde milieueffecten. Eiwitbronnen spelen hier een belangrijke rol in en onderzoek heeft aangetoond dat dierlijke eiwitbronnen, zoals vlees en zuivel, over het algemeen een grotere milieu-impact hebben dan plantaardige eiwitbronnen, zoals erwten en peulvruchten. Tegelijkertijd bevatten dierlijke eiwitbronnen belangrijke nutriënten. Bij een verandering van dierlijke naar plantaardige ...
Op zoek naar klimaatbestendige vanille productiesystemen KU Leuven
Agrivoltaics: optimaliseren van de synergie tussen gewasproductie en zonnepanelen KU Leuven
Een agrivoltaics productiesysteem kenmerkt zich door de combinatie van traditionele landbouw en de productie van fotovoltaïsche energie op éénzelfde site. Om optimaal, duurzaam landgebruik te bekomen is zowel een optimale energieproductie als een economisch rendabele gewasopbrengst essentieel. In dit project wordt een balans gezocht tussen gewasgroei en beschaduwing onder zonnepanelen door dynamisch in te spelen op de schaduwpatronen en ...
Beheersing van de gekke wortelziekte in de tomatenteelt met behulp van een combinatie van biocontrole organismen KU Leuven
Biotechnologie voor een duurzame economie (Bio-Economy) Universiteit Gent
The project Ghent Bio-Economy focuses on reinforcing the interaction between the green (plant) biotechnology and the white (industrial) biotechnology for a sustainable bio-based economy.