Projecten
Spatiotemporele Spraakverbetering in Akoestisch Ongunstige Omgevingen KU Leuven
Nooit eerder werd spraak zo vaak gecapteerd door elektronische toestellen, uitgerust met één of meerdere microfoons, voor uiteenlopende toepassingen. Dit vormt een cruciaal aspect van digitale telefonie, hoortoestellen en stemgestuurde mens-machine-interactie.
Wanneer spraak wordt opgenomen, capteren de microfoons ook verschillende andere, ongewenste geluidscomponenten ten gevolge van akoestisch ongunstige eigenschappen van de omgeving. ...
Quasi-analytische en niet-quasi-analytische functieruimten in de Fourieranalyse en de benaderingstheorie Universiteit Gent
Het eerste deel van het project onderzoekt ruimten van ultra-differentieerbare functies in termen van de groei van Fouriercoëfficiënten ten opzichte van spectrale ontwikkelingen die verband houden met elliptische pseudo-differentiaaloperatoren. Het tweede deel behandelt significante uitbreidingen van de befaamde stelling van Beurling-Wiener voor convolutie-algebra’s en toepassingen in de Tauberse theorie van de asymptotiek van ...
Ruis robuuste automatische spraakherkenning op basis van spectro-temporele technieken KU Leuven
Hoewel er veel onderzoek gedaan is naar het meer robuust maken van automatische spraakherkenning tegen achtergrondlawaai, zijn mensen nog steeds beter in het herkennen van ruizige spraak dan machines. Dit is de motivatie voor veel onderzoekers om manieren te zoeken om de robuustheid van automatische spraakherkenning te verbeteren gebaseerd op menselijke spraakverwerking. Een populaire manier om dit te doen is spectro-temporele verwerking. In ...
Op weg naar robuuste en contextbewuste draadloze in-band full-duplex netwerken KU Leuven
Tot enkele decennia geleden waren slimme steden en slimme fabrieken enkel mogelijk in sciencefictionfilms. De recente enorme vooruitgang in computer-, informatie- en communicatietechnologie heeft een grote stap voorwaarts gezet om dit ook tot werkelijkheid te brengen. We kunnen ons dit niet voorstellen zonder de aanwezigheid van een robuust draadloos netwerk waarover men betrouwbaar kan communiceren. Dit heeft de onderzoekers aangezet tot het ...
Zwarte doos of rode aardbei? SIFT-MS toegepast in aromaonderzoek. KU Leuven
De aardbei is wereldwijd één van de meest geliefde vruchten, voornamelijk vanwege haar smaak. De algemene smaak van een product, in het Engels ook wel flavour genoemd, bestaat eigenlijk uit twee componenten: smaak (in het Engels taste, alles wat men met de tong waarneemt) en aroma, de geur van een product, welke we met de neus waarnemen. Vooral aroma is belangrijk voor de perceptie en acceptatie van een product door consumenten. Het aroma van ...
In situ multidiagnostische karakterisering van nano-besloten water met behulp van NMR/DRS- en X-RAY/DRS-methoden KU Leuven
Literatuur, verspreid over tientallen jaren en verspreid over vele onderzoeksgebieden, onthult dat de supramoleculaire structuur en solvatatie-eigenschappen van water in verschillende mate kunnen worden gewijzigd door nano-opsluiting. Hoewel de studies van deze uitzonderlijke waterstructuren en verhoogde concentraties van opgeloste verbindingen overtuigend zijn, blijven de onderliggende mechanismen en interacties slecht begrepen. Opsluiting ...