Projecten
Het potentieel van microalgen als smaakstof voor plantaardige seafood alternatieven KU Leuven
De laatste jaren is zowel bij de consument als in de voedingsindustrie de interesse in plantaardige alternatieven voor vis en schaaldieren sterk toegenomen. Deze plantaardige alternatieven hebben potentieel op de voedingsmarkt door de bewustwording van overbevissing, de bezorgdheid voor het dierenwelzijn en de mogelijke accumulatie van verontreinigingen in vis en schaaldieren. Het zo goed mogelijk nabootsen van de sensorische eigenschappen ...
Maximaliseren van de aanrijking van langketen omega-3 vetzuren in de eidooier door supplementatie van autotrofe microalgen aan het voeder van leghennen. KU Leuven
De gezondheidsvoordelen gerelateerd aan omega-3 vetzuren (n-3 PUFA) zijn algemeen gekend en aanvaard. Binnen de globale bevolking is echter veel minder geweten dat een duidelijk onderscheid dient gemaakt te worden tussen de kortere keten n-3 PUFA, zoals α-linoleenzuur (ALA), en de langere keten (LC) n-3 PUFA, zoals eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De gezondheidsbevorderende eigenschappen worden namelijk hoofdzakelijk ...
Identificatie van bindingspartners en substraten van een CDK/cycline complex betrokken bij de licht-afhankelijke celcyclus initiatie in diatomeeën. Universiteit Gent
Celdeling bij diatomeeën is sterk licht-afhankelijk. Recent werd een specifiek cycline geidentificeerd dat celdeling coördineert met licht. Via biochemische an moleculaire onderzoeksmethoden beogen we de bindingspartners en substraten van dit cycline te identificeren en te karakteriseren. De resultaten zullen ons nieuwe inzichten geven in de manier waarop dit cycline de licht-afhankelijke celcyclus initiatie reguleert in diatomeeën.