Projecten
Beschermende effecten van nutritionele polyfenolen en hun metabolieten op mechanismen die bijdragen tot arteriƫle stijfheid. Universiteit Antwerpen
Individuele samenstelling van het humaan microbioom als drijvende kracht achter de variabiliteit van gezondheidseffecten van thee polyfenolen Universiteit Gent
De toepassing van tee polyfenolen wordt steeds meer beschouwd als een potentiƫle preventieve en therapeutische strategie om chronische aandoeningen te bestrijden. Het huidig wetenschappelijk bewijsmateriaal is echter onvoldoende sluitend door een hoge interindividuele variabiliteit in de
waargenomen gezondheidseffecten. Dit komt door de bijdrage van verschillende determinanten in humane interventiestudies: leeftijd, geslacht, dieet, ...
Inductie van autofagie als mechanisme van de preventieve werking van olijf polyfenolen bij cardiovasculaire aandoeningen. Universiteit Antwerpen
Studie van biobeschikbaarheid en bioactiviteit van zwarte wortel polyfenolen met behulp van verteringsmodellen gecombineerd met een nieuw co-cultuur model met intestinale en endothelium cellen. Universiteit Gent
In dit project wordt de biobeschikbaarheid en bioactiviteit van zwarte wortel polyfenolen
bestudeerd met een set van intestinale verteringsmodellen en celcultuurmodellen die transport en endotheliale activiteit simuleren. Verder wordt ook het effect van verwerking van zwarte wortel in een jam en marmelade onderzocht met dezelfde modellen
Exploratie van het endogeen potentieel van micro-algen bij de verwerking van fruit en groenten KU Leuven
Groenten en fruit, evenals microalgen bevatten een groot, maar grotendeels onontgonnen, endogeen potentieel zowel wat betreft gezondheidsbevorderende eigenschappen als wat betreft structurerend vermogen. Gegeven het verschil in bio-actieve componenten en celwandmateriaal in beide bronnen, rijst de vraag of en in welke mate ze synergistisch werken wanneer ze gecombineerd worden in fruit- en groenten gebaseerde voedingsmiddelen. In deze context ...
Ken je vijand: Colletotrichum, de opkomende naoogstpathogeen op appel (Malus x domestica) KU Leuven
De grootste uitdaging binnen de fruitteelt is om de verliezen veroorzaakt door naoogstpathogenen te reduceren. Ondanks alle reeds verwezenlijkte optimalisaties op vlak van bewaarcondities en fungicidegebruik in de fruitteelt, veroorzaken pathogenen nog steeds een zeer groot aandeel aan naoogstverliezen. De naoogstpathogeen Colletotrichum is een recent probleem op appel en de kennis hieromtrent is nog beperkt. Deze pathogeen is ...
De rol van autofagie in de preventie van oxidatieve stress en cardiovasculaire aandoeningen door olijfpolyfenolen. Universiteit Antwerpen
De productie van rumen by-pass voedingssupplementen Universiteit Gent
Hoewel pensmicroben de unieke mogelijkheid geven aan herkauwers om structurele koolhydraten en niet-eiwit-stikstof te benutten, breken ze ook hoogwaardige voedingsstoffen af, zoals essentiƫle aminozuren, vitaminen en meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA). Bijgevolg werden pensbestendige producten ontwikkeld en gecommercialiseerd. Elk van die technologieƫn vertoont ernstige tekortkomingen met betrekking tot pensbestendigheid, gebruik van ...