Projecten
Ontvangst Juliana BLECKWEDEL (Argentinië) van 7 november tot 9 december 2013: Exploring the microbial diversity of lactic and acetic acid bacteria in exotic fruits from the Northern Region of Argentina for the production of health-promoting and/or industr Vrije Universiteit Brussel
Op weg naar een meer geïntegreerd beheer van organisch afval in Kenia: de productie van natuurlijke kleurstoffen uit fruit en plantaardig afval in Kenia Universiteit Gent
Oxidatieve stabiliteit van langketen omega-3 poly-onverzadigde vetzuren in fruit- en groenten gebaseerde producten aangerijkt met microalgen. KU Leuven
Fruit en groenten zijn dragers van bioactieve componenten waarvan de dagelijkse inname door het grootste deel van de bevolking vaak te laag is.Het grootste deel van fruit en groenten wordt geconsumeerd als laag vetgedispergeerd voedsel zoals fruitsap, sausen en soepen. Microalgen zijn op hun beurt reeds geïdentificeerd als een goede bron van omega-3 lange vetzuurketens. Daarom is het doel van dit doctoraat het potentieel van beide componenten ...
Identificatie en risicokarakterisatie van schimmels in fruit en zoetwaren Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Hoe kunnen we de patulinecontaminatie van appelproducten reduceren? Via welke bronnen van insleep komen schimmels terecht in het industrieel productieproces van zoetwarenvullingen? Via welke maatregelen kunnen we de houdbaarheid van zoetwarenproducten verlengen? Deze onderzoeksvragen staan centraal in het onderzoeksproject Fungifood. Schimmels zorgen in voedingsmiddelen niet alleen voor bederf ...
Project Collaboration Agreement tussen Norwegian Institute of bioeconomy (NIBIO) en Universiteit Hasselt (UH) ikv het Biofresh project : Bioeconomic production of fresh greenhouse vegetables in Norway. Universiteit Hasselt
Demonstratie van circulaire biobemestingsmiddelen en implementatie van geoptimaliseerde meststrategieën en waardeketens in plattelandsgemeenschappen KU Leuven
The RUSTICA projects provides a technical solution to convert organic residues from the fruit and vegetable sector into
novel bio-based fertiliser products of high quality that address the needs of modern (organic) agriculture. The project’s
ambition goes beyond the simple recovery of nutrients, and also includes the developments of economically viable and
environmentally sustainable alternatives to mineral fertilisers with the ...
Innovatieve, kleinschaliger voedselverwerking in een doos KU Leuven
The unique FOX approach will research and develop innovative, small scale technologies in mobile or flexible processing units for different applications for small and medium enterprises and farmers in the fruit and vegetable sector in Europe. This will stimulate the transition from a centralised industry to regional hubs that employ innovative, flexible and sustainable technologies based on seasonality and demand. By this, FOX meets ...