Projecten
Voorspelling van het bewaarpotentieel van pitvruchten voor kwaliteit gebaseerd beheer van CA bewaring KU Leuven
Het tegengaan van voedselverspilling is een belangrijk doeleinde voor initiatieven rond duurzaamheid in ontwikkelde landen omdat er veel ruimte is voor verbetering. Ongeveer 50% van de groenten en fruit wordt weggesmeten, tenzij voor of tijdens de toeleveringsketen of enige tijd nadat ze vertoeven in het huishouden van de consument. Wanneer we het aandeel dat eindigt in de vuilnisbak van de consument en de verliezen in de landbouw ervan ...
Optimale productie van plantaardige sappen en purees met minimale impact op de kwaliteit Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
HIGHQJUICE gaat over nieuwe technologische mogelijkheden in de productie van sappen, voor de Vlaamse fruit- en groenteverwerkende bedrijven. Doel is om de kwaliteit (smaak, kleur, ā¦) van hun huidige producten (sappen) te verhogen of om innovatieve producten (nieuwe samenstellingen, behoud van nutriĆ«nten, consistenties, ...) op punt te stellen en zodoende productdifferentiatie te realiseren. ...
Eiwitoxidatie in charcuterieproducten: effecten van natuurlijke bioactieve componenten uit nevenstromen op kwaliteit en gezondheidsaspecten Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Kunnen we de kwaliteit van charcuterie (patĆ© en/of kookworst) gunstig beĆÆnvloeden door er bioactieve componenten met antioxidatieve werking uit appel of prei aan toe te voegen? Hoe interageren deze antioxidanten op eiwitoxidatie in charcuterie? Het onderzoeksdoel is vernieuwend in de zin dat er naast het effect van vetoxidatie ook zal onderzocht worden wat de impact is van eiwitoxidatie op de ...
Rol van microbiƫle biodiversiteit in de aromatische kwaliteit van artisanale gefermenteerde levensmiddelen Vrije Universiteit Brussel
Duurzaam importeren van verse groenten en fruit uit Senegal KU Leuven
Plattelandsontwikkeling kan een belangrijke welvaartskatalysator zijn voor rurale regio's in Sub-Sahara Afrika, aangezien meer dan 80% van de armen in rurale gebieden woont en hun levensonderhoud ontleent aan een beperkt aantal (landbouw-)activiteiten. Plattelandsontwikkeling ā een overkoepelende term voor alle activiteiten, programma's en strategieĆ«n die gericht zijn op het verbeteren van het levensonderhoud van rurale gezinnen ā omvat zowel ...
Watertransport in Pome Fruit KU Leuven
Intern watertransport helpt de fruitontwikkeling en bepaalt kwaliteitsattributen zoals stevigheid. Het begrijpen van het watertransport zal helpen bij het optimaliseren van de fruitteelt en naoogsttechnologie. Modelleren is een ideaal middel om de vruchtwaterbalans te ontleden in essentiƫle bijdragen van de verschillende mechanismen die op verschillende schalen werken, terwijl de effecten van omgevingsfactoren worden opgenomen. Plantorgels ...
Geavanceerde Computational Fluid Dynamics modellen voor een meer duurzame en energie-efficiƫnte koudeketen van hard fruit na de oogst KU Leuven
De vraag naar vers fruit is groot en men verwacht dat zij in de toekomst nog zal toenemen. De consument streeft immers meer en meer een gezond voedingspatroon na. Om aan deze vraag te voldoen, moet er het hele jaar hoogwaardig, vers fruit beschikbaar zijn. Pas geoogst fruit is vanaf dat moment echter volledig afhankelijk van zijn interne reserves om zijn respiratiemetabolisme te onderhouden. Door de temperatuur van het fruit te verlagen, kan ...
Cosmetische kwaliteitseisen voor groenten en fruit en voedselverlies Universiteit Gent
Het abstract voor "Cosmetische kwaliteitseisen voor groenten en fruit en voedselverlies" ontbreekt. Gelieve voor meer informatie de promotor te contacteren.
Optiflux: digitale tool voor duurzame kwaliteitsbewaking van fruit en groenten KU Leuven
Groenten en fruit dragen wereldwijd in belangrijke mate bij tot een gezond dieet. Verwacht wordt dat de productie van verse producten met 70% zal toenemen tegen 2030.
Tijdens opslag, transport en distributie na de oogst treden echter verliezen tot 50% op, met een hoge klimaat- en milieu-impact. Optiflux is een gepatenteerd innovatief en niet-chemisch systeem, gebaseerd op wiskundige modellen, om de bewaarcondities te optimaliseren naar ...