Projecten
Flood Resilient Areas door Multi-LayEred Safety (FRAMES) Universiteit Gent
Demonstreer nieuwe en / of verbeterde methoden om de klimaatbestendigheid van doelsites te verbetere
Een gezamelijke aanpak voor de indentificatie, beoordeling en management van emerging voedselveiligheidsgevaren en gerelateerde risico's. Universiteit Gent
In Europa veroorzaken elk jaar door voedsel overgedragen gevaren, waaronder bacteriën, parasieten, toxines (chemische gevaren) en allergenen, al zo'n 23 miljoen ziektegevallen en 5000 doden; de Europese burger heeft niet volledig vertrouwen als het gaat om voedselvoorzieningssystemen. Deze systemische zwakheden die worden veroorzaakt door geïsoleerde gebeurtenissen zoals een zoönoseverwekker of een kankerverwekkende mycotoxine, zullen de ...
Bestrijding van ondervoeding in Afrika door diversificatie van het voedselsysteem KU Leuven
Various forms of malnutrition, including hunger, micronutrient deficiencies and non-communicable diseases caused by unbalanced nutrition, threaten food security in Africa. The project HealthyDiest4Africa is based on the central hypothesis that diversification of the food system helps to combat all forms of malnutrition while minimizing its environmental footprint. To this aim, we will monitor dietary diversity in eight African countries ...
Verzamelen en analyseren van gegevens die relevant zijn voor niet-dieet cumulatieve blootstelling aan pesticiden en voorstel voor conceptuele benaderingen voor niet - voeding cumulatieve beoordeling van de blootstelling Universiteit Gent
Om een U+200BU+200Bdatabase met informatie en gegevens die relevant zijn voor de niet-inname via de voeding van gebruikers en werknemers op gewasbeschermingsmiddelen (PPP's) vast te stellen. De databank bestaande gegevens beoordeeld door het consortium naast nieuwe gegevens verzameld in het kader van een proefonderzoek bevatten. Uitgangssignalen van de database in de ontwikkeling van een methode beoordeling van het risico van gecombineerde ...
Voorspellende modellen Hulpmiddelen voor het evalueren van de effecten van klimaatverandering op voedselveiligheid en bederf KU Leuven
Climate change and food safety have become interdependent worldwide research priorities. In order to meet the EU challenge of doubling food production by 2050 (to meet population demands) while dealing with the impact of climate change on food safety, investment in research to address this issue is required. The overarching aim of this Innovative Training Network (ITN) is to provide high-level training in Predictive mOdelling Tools to ...
Multi-stakeholder platform voor voedselveiligheid in Europa Universiteit Gent
FOODSAFETY4EU is een project gericht op het ontwerpen, ontwikkelen en vrijgeven van een platform met meerdere belanghebbenden voor het toekomstige Europese voedselveiligheidssysteem (FSS), door een participatief proces te structureren dat een responsieve en adaptieve gemeenschap van FSS-actoren ondersteunt. Het platform zal de FSS-actoren in staat stellen efficiënt toegang te krijgen tot middelen en gegevens, onderzoeksstrategieën voor ...
Total Diet Study Exposure (TDSEXPOSURE) Universiteit Gent
Dit project streeft naar geharmoniseerde procedures voor staalname en analyses en naar prioriteiten binnen voedingsmiddelen en chemische contaminanten toepasbaar voor total diet studies in Europese lidstaten en kandidaatlanden.
Verschillende benaderingen en methodes voor staalname en analyses zullen uitgetest worden om de best practice te bepalen. Contaminenten en voedingsmiddelen die eest bjdragen tot de blootstelling van de ...
Coördinatie en samenwerking tussen de referentie collecties van plantaardige ziekten en plagen voor EU Plant Health Policy Universiteit Gent
Q-Collect coördinatie en samenwerking tussen de referentie-collecties van planten ziekten en plagen voor EU-Plant Health Policy EC FP7-KBBE-2013-7-single-stage GA 612.712 Prof. Paul De Vos
Ecologie van boer tot bord van microbiële resistentie tegen geneesmiddelen en transmissie Universiteit Gent
EFFORT studies complexe epidemiologie en ecologie van antimicrobiële resistentie en de interactie tussen bacteriële, commensets en pathogenen bij dieren, de voedselketen en het milieu. Dit zal worden uitgevoerd door een combinatie van epidemiologisch en ecologisch onderzoek met behulp van nieuw ontwikkelde moleculaire en bio-informatica technologieën, zal zich zowel een beoordeling van de blootstelling van de mens uit dierlijke / milieu ...