Projecten
Een kostenefficiënte methodologie voor kwantitatieve herkomstanalyse en massabalans studies in klastische sedimentaire geologie (zuidelijk Noordzee bekken) KU Leuven
Via sedimentaire herkomstanalyse worden de herkomstgebieden achterhaald van een sediment afgezet in een bepaald sedimentair bekken, recent of in de geologische geschiedenis. Verschillende aspecten van de sedimentcompositie, zoals bulk petrografie, zware mineralen samenstelling of de geochemie van één minerale component kunnen gebruikt worden om brongebieden te herkennen. Gebaseerd op deze data kan een mengmodel geconstrueerd worden dat de ...
De invloed van thermo-actieve zetmeelmodificerende enzymen en celwand- en proteïnematrices in tarwe (Triticum aestivum L.) op de in vitro verteerbaarheid van zetmeel KU Leuven
Zetmeel is het belangrijkste glycemische koolhydraat in het menselijk dieet. Hoge glycemische responsen zijn een onafhankelijke risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes. In deze context is het van cruciaal belang om de factoren die de vertering van zetmeel beïnvloeden te begrijpen en om strategieën te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de nutritionele functionaliteit van levensmiddelen. In deze context kunnen zowel de ...
Precessie elektronen diffractie voor het oplossen en verfijnen van de structuur van materialen, met nadruk op incommensurabel gemoduleerde materialen. Universiteit Antwerpen
Kwantificatie van 3D gecorreleerde wanorde in materialen uit de diffuse intensiteiten in elektronendiffractie met toepassing op lithium batterij materialen. Universiteit Antwerpen
Inzicht in de invloed van tarwezemel op het dynamisch gedrag van zetmeel en gluten, met gebruik van zemelmicronisatie als onderzoekstool KU Leuven
De belangstelling voor dieetvezelrijke voeding is aanzienlijk toegenomen als gevolg van een toenemend gezondheidsbewustzijn bij de consument. Tarwezemelen, een bijproduct van de vermaling van tarwe, vormen een voor de hand liggende bron van dieetvezel. Bovendien zijn tarwezemelen een goede bron van mineralen, vitaminen en bioactieve componenten. De consumptie van zemelrijke levensmiddelen blijft echter laag, aangezien de incorporatie van ...
Segmentaties van neuronen met standaard en superresolutie microscopie KU Leuven
Het nauwkeurig in kaart brengen van de hersenen op micro- en nanoschaal is een uitdaging in cellulaire neurowetenschappen.
In het licht van deze uitdaging zal SENSEI nieuwe beeldverwerkingstools leveren, samen met innovatieve beeldvormingsmodaliteiten die zijn gericht op het bevorderen van doorbraken in 3D-neuronale segmentatie en morfometrie. Het consortium brengt teams samen met een jarenlange expertise in signaal- en beeldverwerking ...
Modelmatige en experimentele validatie van depositie op vegetatie voor de mitigatie van fijnstof in steden. Universiteit Antwerpen
Bepalen van de 'vingerafdruk' van fijnstof voor stedelijke monitoring en brontoewijzing. Universiteit Antwerpen
Gasbelstabilisatie bij de bereiding van meergranenbroden. KU Leuven
Brood is wereldwijd een belangrijk basisvoedingsmiddel. In Europa en andere delen van de wereld wordt brood hoofdzakelijk gemaakt van tarwebloem (Triticum aestivum L.) en dit meestal met een ‘straight-dough’ proces. Dit proces begint met het mengen van bloem, water, gist, zout en mogelijk een aantal niet-essentiële ingrediënten tot visco-elastisch deeg. Vervolgens wordt het deeg gefermenteerd, wat resulteert in gascelexpansie en ...