Projecten
Expertisecentrum Gender Vrije Universiteit Brussel
Safe and qualitative dry aging of beef Flanders' FOOD
AM4Industry: Quality assurance and cost models supporting the wide spread use of additive manufacturing Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie
Concreet vallen de innovatiedoelen van het AM4Industry project binnen 2 categorieƫn:
1. Total Cost of Ownership (TCO)
Ten einde KMOās bij te staan om een onderbouwde keuze in bewerkingstechnologie te maken, zal een Total Cost of Ownership model ontwikkeld worden. Dit model zal toelaten om de klassieke bewerkingstechnologie te vergelijken met het vervaardigen van het product met behulp van additieve technologie. Het ...
Transportinfrastructuur en regionale ontwikkeling in China gedurende de MaoĆÆstische periode KU Leuven
1. Introduction
This project aims to investigate the link between transport infrastructure and regional economic development in China during the Mao era. Economists argue that public investments have a positive impact on economic growth for a number of reasons. As we will elaborate in what follows, the Chinese story contains many unique and intriguing elements which complicate this statement. A thorough investigation of the topic will ...
Bioprocess ontwikkeling voor de schaalbare productie van intermediaire kraakbeen spheroiden - volgens de principes van quality by design KU Leuven
Dit doctoraatsproject steunt op een recente bio-mimetische methodologie voor in vitro procesontwerp geĆÆnspireerd door in vivo ontwikkelingsstadia van weefselvorming. Doel van het werk is om de bioproces voor suspensiebioreactorcultuur van progenitorcellen te ontwikkelen en optimaliseren om op grootte gecontroleerde Ī¼-aggregaatpopulaties met gedefinieerde chondrogene eigenschappen te produceren. Automatiseringsaspecten zullen ook worden ...
Onderzoek Milieu effecten Sigma plan Vlaams Instituut voor de Zee
Naar originele hoogstaande Ghanese chocolade KU Leuven
De smaakkenmerken van cacao zijn zeer relevant voor de marktwaarde (economische waarde) en voor de aanvaardbaarheid van het eindproduct chocolade. Om deze reden wordt āfine flavorā cacao zeer gewaardeerd en geprijsd boven ābulk flavorā cacao, vanwege de veelgeprezen unieke en gewenste smaakkenmerken. Het is wel zo dat ābulk flavorā cacao goed is voor meer dan 95% van de totale wereldwijde cacaovoorziening. Dit biedt een mogelijkheid om ...
De rol van beslaglipiden tijdens de bereiding van biscuitcake en hun impact op de kwaliteit van biscuitcake KU Leuven
Bloem, suiker en eieren zijn de hoofdingrediƫnten van biscuitcake. Bijgevolg bevat dit cakesysteem alleen lipiden afkomstig van bloem en ei (i.e. endogene beslaglipiden). De cakebereiding wordt verdeeld in drie stappen: (i) het mengen van de ingrediƫnten tot een beslag, (ii) het bakken van het beslag tot een cake en (iii) het koelen van de cake tot kamertemperatuur. Aangezien tijdens het mengen van de ingrediƫnten de gascellen ...