Projecten
Studie naar de structuur-functierelatie van arabinoxylan en dextrine in het mondgevoel van bier KU Leuven
Plantaardige zuivelproducten, magere kookroom of alcoholvrije bieren zijn slechts enkele voorbeelden van opkomende voedingsproducten die een innovatief ontwerp vereisen met betrekking tot hun textuureigenschappen. Een van de belangrijkste aspecten die vaak ontbreken in deze producten, is het gevoel van āvolheidā of ābody'. Een verhoging van de viscositeit van alcoholvrije bieren tot het niveau van hun alcoholische varianten door de ...
Ontwikkelen van nieuwe strategieƫn voor de verbetering van de flavourstabiliteit van bier. KU Leuven
Bepaling van kritische factoren in de moutproductie met betrekking tot de smaakstabiliteit van het finale bier KU Leuven
Smaakinstabiliteit kan worden beschouwd als ƩƩn van de belangrijkste kwaliteitsproblemen in de brouwindustrie, omdat de biersmaak bijna direct achteruitgaat vanaf het verpakken. De aangename smaakeigenschappen verdwijnen en de aanwezigheid van onaangename componenten verminderen de drinkbaarheid van het bier, wat financiƫle gevolgen kan hebben voor de brouwer. Pogingen om de versheid van bier te verlengen zijn alleen effectief wanneer de ...
Inzicht in de structuur-functierelatie van koolhydraten in het mondgevoel van bier KU Leuven
Versnelde productie van bier door middel van hoge celdensiteitsfermentaties. KU Leuven
Heterogeniteit van het legalisatiebeleid voor bier en van het alcoholbeleid na de drooglegging in de VS (in 1933 en begin 1934) KU Leuven
De Amerikaanse drooglegging (1920-1933) - een nationaal grondwettelijk verbod op de productie, de invoer, het vervoer en de verkoop van alcoholische dranken - wordt over het algemeen gezien als een periode met een duidelijk begin en einde. Wanneer we echter kijken naar staats- en lokale verbodsbepalingen, is de kwestie veel ingewikkelder, zowel aan het begin als aan het einde. Voordat de drooglegging begon, hadden veel staten al wettelijke of ...
Ontwikkeling van een āhigh-throughputā screeningmethode om de enzymproductie te optimaliseren voor een ideale mout met het oog op het verbeteren van de procesefficiĆ«ntie en de smaakstabiliteit van bier KU Leuven
Bestudering van de microbiƫle ecologie van houtrijping van bier met behulp van een in vitro ecosysteem KU Leuven
Bestudering van de microbiƫle ecologie van houtrijping van bier met behulp van een in vitro ecosysteem