Organisaties
Afdeling: Centrum voor Microbiƫle en Plantengenetica KU Leuven
Onderzoekstopics van deze unit zijn:
- Bacterie-plant interacties
- Symbiose tussen Rhizobium etli en Phaseolus vulgaris
- Symbiotische stikstoffixatie
- Quorum sensing en biofilmvorming in Rhizobium
- Bacteriƫle fysiologie: de stringente respons in ...
Ecologie, Evolutie en Biodiversiteitsbehoud KU Leuven
LABORATORIUM VAN AQUATISCHE ECOLOGIE (F. Ollevier, L. Brendonck, L. De Meester, R. Stoks, F. Volckaert) - Aquatische ecologie en biodiversiteit als populatie genetica en evolutionaire genetica van aquatische vertebraten en invertebraten. - Zieken van vissen (parasieten en bacteriƫn) en aquatische microbiolgie. - Management van aquatische ecosystemen (trofische cascades) en hun relatie met eutrofiƫring. - Profjecten over toegepaste ...
Departement Klinische Wetenschappen Instituut voor Tropische Geneeskunde
In het onderzoek van het Departement Klinische Wetenschappen staat de patiƫnt centraal.
Ons werkveld omvat de diagnostiek, behandeling en de preventie bij de individuele patiƫnt, met nadruk op tropische en infectieuze aandoeningen inclusief zoƶnosen, hiv/aids en tuberculose.
Onze expertise bestaat in hoofdzaak uit beschrijvende en analytische pathologie, laboratoriumgeneeskunde, farmacologie, medische besliskunde en klinische ...
Instituut voor Vaccin-en Infectieziekten (VAXINFECTIO) Universiteit Antwerpen
Laboratorium voor Klinische Microbiologie KU Leuven
Klinische bacteriologie
- Onderzoek naar de invloed van pneumokokkenconjugaatvaccins op de epidemiologie van pneumokokkenziekte
- Next-generation sequencing (NGS) strategie door middel van Illumina sequencing om S. pneumoniae en M. tuberculosis stammen te karakteriseren inclusief genotypering, serotypering, resistentie, virulentie detectie en stamverwantschap.
- Optimalisatie van microbiologische methoden voor diagnose van ...
Vakgroep Pathobiologie, Farmacologie en Bijzondere Dieren Universiteit Gent
Voedselveiligheid Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
We onderzoeken microbiologische en chemische veiligheid van voedingsmiddelen over de hele productieketen. We maken en testen analysemethoden voor zoƶnotische pathogenen, bederforganismen en residu's van diergeneesmiddelen. We formuleren bestrijdings- of remediƫringsmaatregelen. Speciale topics zijn reiniging en desinfectie, antibioticaresistentie, virulentie / persistentie van pathogenen en bederforganismen, migratie uit verpakkingen en ...