Projecten
Carotenoïden biotoegankelijkheid in fruit en groenten gebaseerde systemen KU Leuven
Carotenoïden zijn belangrijke micronutriënten, waaraan verschillende gezondheid bevorderende eigenschappen worden toegeschreven. Om effectief een positief effect op de gezondheid te hebben, moeten de carotenoïden geabsorbeerd worden. Het absorptieproces van carotenoïden bestaat uit verschillende stappen, nl. het vrijzetten uit de matrix, het oplossen in de oliefase, de incorporatie in micellen (i.e. bio-toegankelijkheid) en de opname ...
Biotoegankelijkheid en vertering van nutriënten in Bambara aardnoten: invloed van opslagcondities en procesvoering KU Leuven
Inheemse peulvruchten zijn lokaal aangepaste en duurzame levensmiddelen die voedselzekerheid en gezondheid in ontwikkelingslanden kunnen verbeteren. Naast problemen inzake voedselzekerheid, blijft malnutritie een onopgelost probleem blijft. Peulvruchten kunnen na de oogst lang bewaard worden, wat ze een betrouwbare voedselbron maakt in tijden van honger. Tijdens langetermijnbewaring van gedroogde peulvruchten kunnen verschillende biochemische ...