Projecten
Biosynthese van silica-titania fotokatalysatoren met acidofiele diatomeeën. Universiteit Antwerpen
Purperbacteriën voor milieuvriendelijke voeding – PurpleMENU. Universiteit Antwerpen
Invloed van plantaardige anti-oxidanten op the natuurlijke kleurvorming en vetoxidatie in droge gefermenteerde worstwaren. KU Leuven
Extractie van fysische eigenschappen uit Vis/NIR spectroscopische metingen. KU Leuven
Kwantitatieve real-time PCR voor analyse van polyhydroxyalkanoaat (PHA)-producerende micro-organismen in actief slib Universiteit Antwerpen
Naar de wortels van geïnduceerde systemische resistentie in de tripartiete interactie van Arabidopsis-Trichoderma-Fusarium KU Leuven
Biological control organisms (BCOs) can form an important component of more sustainable agriculture. Trichoderma spp. are soil fungi with great potential in this respect. They can trigger induced systemic resistance (ISR) in the plant, leading to a more rapid and robust systemic activation of defense when the plant is subsequently challenged by a pathogen. However, genome-wide investigations of the tripartite plant-Trichoderma-pathogen ...
Regulatie en interactie van de morfologische wissel en mannosylerythritollipiden (MEL)-productie in de gist Pseudozyma aphidis DSM70725. Universiteit Antwerpen
Antimicrobieel mechanisme van trans-kaneelaldehyde en andere componenten uit essentiële oliën in Listeria monocytogenes KU Leuven
Door de toenemende vraag naar meer gezonde en minimaal bewerkte levensmiddelen met een natuurlijk imago en voldoende lange houdbaarheid, neemt de belangstelling voor natuurlijke antimicrobiële componenten toe. Deze trend gaat echter gepaard met uitdagingen op vlak van microbiologische stabiliteit en veiligheid. Natuurlijke antimicrobiële componenten hebben het potentieel om tegemoet te komen aan deze uitdagingen wanneer ze in levensmiddelen ...
Inzicht in het kiemingsmechanisme van psychrotrofe groep II Clostridium botulinum (type E) sporen KU Leuven
Clostridium botulinum is een strikt anaerobe sporenvormende bacterie, en produceert het meest dodelijke toxine dat tot op heden gekend is, het botulinum neurotoxine (BoNT). Voedsel dat besmet is met (sporen van) deze pathogeen, kan daarom een groot gevaar vormen voor mens en dier. Bacteriële sporen zijn resistente structuren die zich in een metabolisch inactieve staat bevinden waardoor ze weerstandig zijn tegen allerlei ...