Projecten
Valorisatie-activiteiten omtrent antifungale geneesmiddelen. Universiteit Antwerpen
Analyseren van bloostelling aan diisocyanaten en implementatie van veiligheidsmanagement in de industrie KU Leuven
Diisocyanaten zijn zeer reactieve chemicaliƫn, die worden gebruikt in polyurethaanschuimen, spuitlakken en isolatiematerialen. Ze zijn een belangrijke oorzaak van irritatie van de bovenste en onderste luchtwegen en kunnen leiden tot beroepsastma. Werknemers komen in contact met diisocyanaten door dermale blootstelling en blootstelling door inademing en dit kan zijn in de vorm van deeltjes, damp of aerosol, afhankelijk van het type ...
De kustzeeƫn: een plek van intense globale verandering. Universiteit Antwerpen
Nitrificatie-advies voor de pilootinstallatie van MELiSSA, het regeneratieve life support system van ESA. Universiteit Antwerpen
MIC STRIP Project. Universiteit Antwerpen
Studie van de cellulaire receptoren betrokken in de intrede van Respiratoir Syncytieel Virus (RSV) KU Leuven
Onze onderzoekseenheid richt zich op de studie van nieuwe entry-inhibitoren voor het humaan Respiratoir Syncytieel Virus (RSV). In het huidige onderzoeksproject gaan we ons richten op (i) de karakterisering van specifieke cellulaire receptoren voor RSV entry in longcellen, en (ii) de maturatie en processing van de virale enveloppe-eiwitten tijdens het entry-proces.
Vascular-disrupting agents (VDA): werkingsmechanisme en anti-tumor activiteit KU Leuven
Ondanks meer dan 50 jaar van ontwikkeling van anti-kanker moleculen worden de meeste kankerpatiĆ«nten nog steeds behandeld met klassieke chemotherapeutica. Deze moleculen zijn meestal niet specifiek en daardoor ook toxisch voor de gezonde cellen in het lichaam. Er is dus een nood aan alternatieve strategieĆ«n voor de behandeling van kanker. āVascular Disrupting Agents (VDAs)ā vallen selectief de bestaande intratumorale bloedvaten aan waardoor ...
Naar zemelgerichte technologieƫn voor het reduceren van kwaliteitsverlies bij incorporatie van zemelen in graangebaseerde levensmiddelen KU Leuven
Tarwezemelen, een bijproduct van de industriƫle vermaling van tarwe, wordt toegevoegd aan een aantal levensmiddelen zoals brood omwille van zijn rijk nutritioneel profiel en fysiologische effecten. Het nadeel van de incorporatie van zemelmateriaal in broodsystemen is echter dat dit leidt tot wijzigingen in de eindproductkwaliteit. Zemelrijk brood heeft bijvoorbeeld een lager volume en een hardere kruimtextuur dan wit brood. Naast de daling in ...
Isolatie, productie, semi-kristallijne aggregatie en potentiƫle farmaceutische toepassing van amylose KU Leuven
Amylose (AM) is een quasi lineair glucosepolymeer. Samen met amylopectine (AP) vormt het de basis van granulair zetmeel. Het gehalte AM in natieve zetmelen varieert van 20 tot 35%. Het beĆÆnvloedt sterk de functionaliteit van zetmeel in waterige systemen. In dispersies van volledig verstijfseld zetmeel speelt AM-kristallisatie een belangrijke rol in het verstijfselingsproces. In veel levensmiddelenbereidingen begint de AM-netwerkvorming ...