< Terug naar vorige pagina

Project

Waar politie patrouilleert: Criminaliteit voorkomen door doeltreffende politiepatrouillestrategieën? (Waar politie patrouilleert)

Het is onduidelijk of routinepolitiepatrouilles criminaliteit voorkomen en bestaande politiepatrouille-routeringsstrategieën houden onvoldoende rekening met de complexiteit van routinepolitiewerk. Het evalueren, ontwikkelen en implementeren van effectieve politiepatrouilles overstijgt de grenzen van criminologie en geografie. In dit project benaderen we politiepatrouille interdisciplinair en gebruiken we verplaatsingdata van politiepatrouillevoertuigen om de doeltreffendheid van routinepolitiepatrouille te evalueren en complexe politiepatrouille-routeringsalgoritmen te ontwikkelen.

Datum:1 okt 2018 →  30 sep 2022
Trefwoorden:ruimtelijke analyse, politiepatrouille, criminaliteitspreventie
Disciplines:Stedelijke en regionale geografie, Andere sociale en economische geografie, Economische geografie, Criminologie, Recreatie, vrijetijdsbesteding en toeristische geografie, Menselijke geografie, Geomatische ingenieurswetenschappen, Fysische geografie en milieugeowetenschappen niet elders geclassificeerd, Geografie van mobiliteit en transport, Criminologie niet elders geclassificeerd