< Terug naar vorige pagina

Project

Voeding en genetische predispositie als determinanten van serum lipiden en vetzuurstatus bij gezonde kinderen en adolescenten

Een belangrijke factor in de pathofysiologie van cardiovasculaire ziekten is de beschikbaarheid in de weefsels van vetzuren, van de omega-3 en de omega-6 reeks, waarvan de balans onderhevig is aan de wisselwerking tussen voeding en genetische predispositie. Hun gecombineerde invloed op serum lipiden en vrije vetzuurstatus bij kinderen en adolescenten wordt nagegaan, gebruik makend van data uit twee Europese projecten.

Datum:1 okt 2009 →  13 jan 2012
Trefwoorden:voeding, pediatrie, vetzuren, cardiovasculair risico, genetische predispositie
Disciplines:Productie van landbouwdieren, Gezondheidswetenschappen, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Verpleegkunde, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Pediatrie en neonatologie, Maatschappelijke gezondheidszorg, Publieke medische diensten