< Terug naar vorige pagina

Project

Verbetering van de kwaliteit van gras-klaver mengsels voor voerderwinning

Met kwaliteit refereert hier naar eiwitbestendigheid, wateroplosbaar koolhydraat (WOK) gehalte en vetzuursamenstelling. Hogere eiwitbestendigheid en WOK-gehalte kunnen zorgen voor een evenwichtigere eiwit/energie-balans in de pens en bijgevolg minder uitstoot van stikstof in urine en feces. Polyonverzadigde vetzuren worden voor mensen als gezondheidsbevorderend beschouwd. Vetzuursamenstelling en inkuilen van ruwvoer, secundaire plantmetabolieten en enzymen kunnen de hoeveelheid gezonde vetzuren in het ruwvoer en uiteindelijk in melk beïnvloeden.

Datum:1 jan 2007 →  31 dec 2010
Trefwoorden:wateroplosbare koolhydraten, kwaliteit, vetzuren, ruwvoer, eiwitbestendigheid
Disciplines:Andere chemie, Productie van landbouwdieren, Voeding en dieetkunde, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Productie van landbouwgewassen, Diergeneeskunde, Plantenbiologie, Tuinbouwproductie