< Terug naar vorige pagina

Project

Verbeterd onderzoek en surveillance van infectieziekten in Ethiopië door capaciteitsopbouw in bio-informatica en sequencing.

Hoewel bioinformatica en genomica relatief nieuwe biomedische disciplines zijn, hebben ze al een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezondheid van patiënten en populaties. Capaciteit voor bioinformatica en genoomsequencing zijn echter uiterst beperkt in Ethiopië. Afrikaanse wetenschappers zijn goed gepositioneerd om een ​​belangrijke rol te spelen surveillance en onderzoek gebaseerd op sequencing , omdat de kosten van sequencingtechnologieën drastisch zijn gedaald, internetconnectiviteit voortdurend verbetert en bioinformatica softwaretools vaak vrij beschikbaar zijn. We stellen voor om duurzame capaciteit in bio-informatica en sequencing voor surveillance en onderzoek te ontwikkelen via een academische samenwerking tussen Ethiopië, Zuid-Afrika en België. We hebben onderwerpen geselecteerd die van belang zijn voor de lokale volksgezondheid: ziekenhuisinfecties, door vectoren overgedragen ziekten en tuberculose. Voor deze aandoeningen kan sequencing de diagnostiek, bewaking en controle aanzienlijk verbeteren, wat bijdraagt ​​aan een betere gezondheid van de bevolking van Ethiopië.
Datum:1 jan 2018 →  Heden
Trefwoorden:ETHIOPIË, BIO-INFORMATICA, INFECTIEZIEKTEN
Disciplines:Scientific computing, Bio-informatica en computationele biologie, Maatschappelijke gezondheidszorg, Publieke medische diensten
Project type:Samenwerkingsproject