< Terug naar vorige pagina

Project

Van molecule tot partikel: ontwerp van 'tailor-made' proteïnepartikels voor het beschermen en gecontroleerd vrijzetten van anthocyanen in levensmiddelen

Dit onderzoeksproject heeft tot doel op een economisch haalbare manier performante colloi'dale proteinepartikels aan te maken voor het weerhouden, beschermen en gecontroleerd vrijzetten van anthocyanen. Daarnaast zullen ook de moleculaire structuren en de aard en sterkte van de intermoleculaire interacties ontrafeld worden die de vorming, stabiliteit en functionaliteit van dergelijke partikels beinvloeden.

Datum:1 jan 2016 →  31 jan 2020
Trefwoorden:complex food, nutritional profile, hydrophilic molecules, encapsulation, molecule, protein particle design, particle
Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde
Project type:PhD project