< Terug naar vorige pagina

Project

Transito Educative: een studie naar de impact van schooltransitieprogrammaU+2018s in detransities naar secundair onderwijs voor kinderen met een lage social-economische status.

Het transitieproces van basis- naar secundair onderwijs vormt wereldwijd een eerste bottleneck in onderwijstrajecten, wat leidt tot een vaak beperkt succes in het voleindigen van het secundair onderwijs. Deze studie beoogt om vast te stellen of en op welke wijze onderwijsprogrammaU+2018s die in Uruguayaanse scholen geïmplementeerd worden om de transities van basis- naar secundair te bevorderen hun doel bereiken, in het bijzonder voor kinderen met een lage sociaal-economische status. Het onderzoeksproject bestaat uit drie studies: een impactevaluatie van het programma en van de verschillende implementatiemodaliteiten, een longitudinale follow-up studie van de onderwijstrajecten van een grote cohorte studenten, aan de hand van de administratieve databases, en een kwalitatieve dieptestudie om na t e gaan welke de specifieke elementen zijn in het programma die voor die mogelijke impact zorgen.

Datum:1 okt 2016 →  31 dec 2021
Trefwoorden:secundair onderwijs, Urugay, Onderwijstransities
Disciplines:Onderwijs, cultuur en maatschappij, Specialistische studies in het onderwijs, Andere pedagogische en onderwijswetenschappen, Onderwijscurriculum, Onderwijssystemen, Algemene pedagogische en onderwijswetenschappen