< Terug naar vorige pagina

Project

Technisch ondersteunen van het Agentschap Binnenlands Bestuur bij het coördineren in één Vlaamse regelgeving van de verschillende wetten en decreten inzake de verkiezingen voor gemeenteraden, OCMW-raden, districtraden en provincieraden (174K9109)

De studieopdracht heeft als doel een moederdecreet op te maken waarin de verschillende bepalingen die van toepassing zijn op de lokale en de provinciale verkiezeingen worden gebundeld. Dat kan gebeuren, ofwel in één gemeenschappelijk decreet, met specificaties per verkiezing, ofwel in één decreet voor de lokale verkiezingen en één decreet voor de provinciale verkiezingen. Op die manier wordt er meer duidelijkheid gecreëerd zowel voor de lokale en provinciale overheden als voor de Vlaamse overheid zelf.

Datum:1 sep 2009  →  28 feb 2010
Trefwoorden:binnenlands bestuur
Disciplines:Nationale politiek, Internationale en vergelijkende politiek, Politiek gedrag, Multilevel governance, Politieke theorie en methodologie, Politieke organisaties en instellingen, Andere politieke wetenschappen, Andere economie en bedrijfskunde, Openbaar bestuur, Burgerschap, immigratie en politieke ongelijkheid