< Terug naar vorige pagina

Project

Systematische identificatie van aromatische metabolieten en hun biosynthesewegen van populier voor de bio-raffinaderij.

Aan de hand van een nieuwe LC-MS gebaseerde structurele karakteriseringsmethode, Candidate Substrate Product Pair (CSPP), zullen de aromatisch metabolieten van populierenhout en U+2013bast in kaart gebracht worden. Door middel van voedingsexperimenten zullen ook de biosynthesewegen opgehelderd worden.
Dit zal resulteren in een grondige kennis van het secundair metabolisme van populier. Daarnaast zal dit onderzoek ook een geoptimaliseerde CSPP-methode opleveren die een semi-automatische karakterisering van metabolieten toelaat.

Datum:1 jan 2016  →  31 dec 2019
Trefwoorden:Aromatisch metabolisme, untargeted metabolomics, structurele karakterisering, populier
Disciplines:Biochemie en metabolisme, Productie van landbouwgewassen, Cel- en moleculaire biologie van planten, Medische biochemie en metabolisme, Plantengenetica, Biomateriaal engineering, Polymere materialen, Engineering van biomaterialen, Metabolomics, Algemene biologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Farmaceutische analyse en kwaliteitszorg, Biochemie van planten, Process engineering, Analytische chemie, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Biologische systeemtechnologie, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Industriƫle biotechnologie, Plantenbiologie, Tuinbouwproductie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen