< Terug naar vorige pagina

Project

Synergie van geavanceerde structurele gezondheidsmonitoringstechnieken voor kwaliteitsbeoordeling van innovatieve cementgebonden composieten (FWOTM957)

Textielversterkte cementgebonden (TRC) composieten is een nieuwe materiaalklasse en biedt een duurzaam en lichtgewicht alternatief voor conventioneel beton. TRC's staan echter nog in hun relatieve kinderschoenen en een volledig begrip van hun reactie op schade is nog niet beschikbaar. Hoewel theoretische formuleringen impliceren dat hun macroscopische breukproces begint met matrixscheuren, gebeuren in de praktijk onthechting, delaminaties en uittrekking
eerder dan verwacht en verslechteren ze het mechanisch gedrag, waardoor de volledige composietcapaciteit niet bereikt wordt. Dus, om het vertrouwen in het materiaal en het gebruik ervan als structureel element te vergroten, zou zijn mechanische prestatie grondig moeten worden begrepen en gemonitord. Een reeks experimentele campagnes zijn ontworpen om de schadelijke schademechanismen te activeren, isoleren en op te volgen. Geavanceerde monitoringmethoden zullen voor het eerst in de literatuur worden gecombineerd om een meerschalige en multispectrale ge├»ntegreerde monitoring opstelling te ontwikkelen. Het project breidt het huidige onderzoek uit met behulp van Akoestische Emissie (AE) en combineert deze methode met Digitale Beeldcorrelatie (om ontbindingszones te volgen), r├Ântgenstraal- computertomografie (om micromechanische scheuren te volgen en de energiedissipatie van verschillende schademechanismen te kwantificeren), AE tomography (om interne beginschade en evolutie in kaart te brengen) en anderen.
Datum:1 nov 2019  →  Heden
Trefwoorden:composite, health assessment
Disciplines:Composieten en hybride materialen niet elders geclassificeerd